Yacht Freelance

Freelance Projectleider IT (ZZP)

Geplaatst 17 jul. 2024
Project ID: 9162287
Plaats
Groningen, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
10 maanden
Start: 2 sep. 2024
Einde: 30 jun. 2025
Tarief
78 - 98 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 23 jul. 2024 12:00
  • Graag ontvangen we een CV waaruit duidelijk blijkt dat je in ieder geval aan de harde eisen voldoet. Laat dit ook duidelijk naar voren komen in je motivatiebrief.

  • CV en motivatie in het Nederlands



Binnen de afdeling werkplekdiensten zijn een deel van de werkzaamheden geïnventariseerd en is beoordeeld of de migratie vanuit de lijn, in projectvorm of hybride vormgegeven kan worden. Gezien de externe communicatie met diverse stakeholders gedurende het traject is de wens ontstaan om het project hybride uit te voeren. De activiteiten worden vanuit de teams opgepakt en de projectleider zal zorg dragen voor de externe communicatie en afstemmingen met business vertegenwoordigers en betrokken WPD service owners. Daarbij wordt ook verwacht dat er gestuurd wordt op resultaat en planning.



Hoe de daadwerkelijke invulling van het hybride project wordt vormgegeven zal gezamenlijk ontdekt moeten worden. De stap van Windows 10 naar Windows 11 is minder ingrijpend als van Windows XP naar Windows 7 en van Windows 7 naar Windows 10. Vanuit techniek wordt de migratie gezien als een service patch. Een eerste inventarisatie laat zien dat er weinig tot geen impact is op de applicaties en compatibility met het Windows 11 besturingssysteem. De opdracht zal dan met name focussen op het duiden van voortgang en het afstemmen van planningen. Feitelijk moeten dus alle bestaande Windows 10 apparaten zijn vervangen door Windows 11 voor oktober 2025. Apparaten zijn de VDI werkplek, laptops (van eindgebruikers, Flexibel examenteam en Buslaptops), FAT clients en thinclients. In aantallen gaat het om 7000 VDI werkplekken, 7000 laptops van eindgebruikers, 600 examenwerkplekken en 250 specialwerkplekken.



De migratie is onder verantwoordelijkheid van de directeur ICT en vindt plaats in de IV keten van ICT-Services. Het portfoliosegment komt vanuit LCM en de opdrachtgeven is manager ICT/Services. Betrokken afdelingen zijn: Werkplekdiensten DUO en OCW, Regieorganisatie DUO en OCW, Interne ICT afdelingen, Beveiliging, CD-Windows, Netmatica, Servicedesk en OnSiteSupport OCW, Communicatie, Afdeling RNE tbv toetslocaties, Alle eindgebruikers DUO en OCW. Er zijn afhankelijkheden met bedrijfsapplicatie op de werkplek en we zijn onderhevig aan het changeproces bij zowel DUO als OCW.



Achtergrond opdracht


De directie ICT


De directie ICT zorgt voor de ontwikkeling en het beheer van ICT-diensten en -producten die het primaire proces van DUO ondersteunen. Daarnaast ontwikkelt en beheert DUO honderden geavanceerde applicaties voor alle mensen en organisaties in Nederland die met onderwijs, kinderopvang en inburgeren te maken hebben. Miljoenen klanten dus. Niet voor niets is DUO dé ICT-werkgever van Noord-Nederland. We werken met innovatieve en complexe ICT-infrastructuren. De Directie ICT is onder andere verantwoordelijk voor de technische infrastructuur en exploitatie van systemen op de infrastructuur. Ook zijn we verantwoordelijk voor het leveren en verder ontwikkelen van de dienstverlening volgens afspraken met de klanten. Onder technische infrastructuur valt de basisinfrastructuur, de digitale werkplek en aanverwante diensten en de ontwikkel- en productieplatformen voor applicaties en bedrijfstoepassingen.



Services - Werkplekdiensten


De afdeling Werkplekdiensten is opgesplitst in twee clusters: Werkplekdiensten End User Computing (WPD-EUC) en Werkplekdiensten Messaging and Collaboration (WPD-MAC). WPD-EUC is verdeeld in 2 teams. Namelijk een team voor de DUO organisatie en een team voor de overige onderdelen binnen OCW. In beide EUC-teams zitten ongeveer 12 medewerkers en hebben beide een dedicated Service Owner en Scrum Master. Daar waar nodig ondersteunen de teams binnen werkplekdiensten elkaar. Team WPD-EUC beheert onder andere 7000 werkplekken op zowel de hoofdlocatie in Groningen, de hoofdlocatie Ministerie van OCW in Den Haag en overige locaties.



Projectomschrijving


Voor de werkplekdienstverlening is WPD-EUC op zoek naar een ervaren projectleider om voor de werkplekomgeving van DUO en OCW de migratie van Windows 10 naar Windows 11 te begeleiden. De migratie geldt voor het VDI platform, laptops en overige fysieke Windows 10 apparaten. Dit doen we omdat het product Windows 10 end of life is op 14 oktober 2025 en voor de doorontwikkeling van het werkplekproduct.



Eisen:


  • Minimaal 2 dagen per week werken op kantoor in Groningen;

  • Prince2 Practitioner gecertificeerd;

  • HBO diploma (5 jr.);

  • Ervaren projectmanager/projectleider (3 jr.);

  • Aantoonbare en relevante ervaring met Werkplek migraties (3 jr.);

  • Kennis van en ervaring met Agile werken (3 jr.);




Nice to have:


  • IPMA-C gecertificeerd (pré);

  • Kennis van rijksoverheidsorganisaties en hun processen is een pré;

  • Ervaring met het werken in een keten (intern/extern);

  • Kennis van de DUO-organisatie en haar processen is een pré;

  • Kennis van de OCW-organisatie en haar processen is een pré;

  • Aantoonbare en relevante ervaring in een ICT uitvoeringsorganisatie binnen het Rijk;

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten