Yacht Freelance

Freelance Projectleider IT (ZZP)

Geplaatst 16 jul. 2024
Project ID: 9162225
Plaats
Groningen, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
10 maanden
Start: 2 sep. 2024
Einde: 30 jun. 2025
Tarief
80 - 98 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 22 jul. 2024 12:00
  • Tarief: max. EU 98,-;

  • Gewenste startdatum: 02-09-2024;

  • Verwachte einddatum: 30-6-2025 (Geen optie op verlenging);

  • Hybride werken: minimaal 2x per week op kantoor in Groningen;

  • Kandidaten aanbieden voor 22-07-2024 tot 14:00u;

  • Bij het voorstellen graag goed op de harde eisen letten. Dit zijn knock out criteria!



Deze opdracht betreft de aansturing van 2 projecten ‘Gebouw Gebonden ICT’ en ‘Implementatie Malware Retainer’. DUO gaat namelijk verhuizen naar een nieuw gebouw op hetzelfde terrein, dit gebouw wordt nog gebouwd!


De opdracht ‘Gebouw Gebonden ICT’


Onder de regie van CIO-Rijk zijn met behulp van diverse specialisten van andere ministeries een set aan kaders opgesteld met betrekking tot rijksbrede werkplek voorzieningen. In dit kaderdocument worden de basis ICT voorzieningen beschreven die in alle rijkspanden geleverd gaan worden. Dit betreft netwerk connectiviteit (bedraad en via WiFi), maar ook de monitoren, toetsenborden en muizen op de bureaus.Op het moment dat DUO in z'n geheel gaat verhuizen naar het nog te bouwen nieuwe Rijkskantoor naast KB12 is de vraag; welke ICT Diensten en Specials maar ook DUO ICT (specifieke)voorzieningen, dienen mee te worden verhuisd? Bij deze inventarisatie moeten de volgende locaties ook worden meegenomen:

1. KB12

2. Leonard Springerlaan

3. Het Cascadecomplex.


Het gaat hierbij om de volgende ICT-diensten en specifieke voorzieningen:


  1. Kantoor en bureau IT voorzieningen;

  2. KB12 11de etage rekencentrum wat nu het DUO eigen sterpunt is van bijvoorbeeld CNG lijnen naar KB12 en naar ODCN liverpoolweg en Datacenter Zernike;

  3. ICT magazijn met waar een inspoel straat is voor alle DUO werkplekken (laptop, examen RE etc );

  4. Specifieke ICT voorzieningen voor DUO ICT security hacktesten en forensisch Teams;

  5. Zolang DUO nog over vaste fysieke telefonie heeft en deze Dienst nog niet over is naar Softelefonie, ook deze meenemen;

  6. Decentrale vergaderruimtes en ICT opslagruimtes met generieke of specifieke ICT voorzieningen;

  7. Ook onderzoeken of er diensten en specials zijn die niet door ICT worden beheerd;

  8. Ook fysieke ICT ruimstes zoals een; service balie loket, ict magazijn met separate opslag, als ook inspoels straat en IT Security ruimtes met speciale IT voorzieningen , zijn aspecten die onderdeel zijn van ICT Diensten.



Het doel is om een volledige schouw en inventarisatie te houden. De uitkomst dient een compleet beeld en inzicht te geven van alle DUO ICT voorzieningen, dit alles ook weergegeven in volumes en financieel. Het dient een beeld te geven van welke ICT Diensten en voorzieningen wel en (nog)niet IDWOR compliant zijn. Welke DUO met een verhuizing naar nieuwbouw KB12 niet meer zal meenemen en welke nog wel omdat het of een special is of dat een IDV hierop niet compliant is. De uitkomst van de inventarisatie is een compleet PvE voor DUO Huisvesting voor de nieuwbouw en voor SSO IDV-p Belastingdienst. In een volgende fase zal deze PvE ook worden gebruikt voor de transitie van DUO ICT als nu nog eigen IDV-p in KB12 op het nieuwe gebouw IDV-p Belastingdienst stelsel aan te sluiten.


Afwijkingen in relatie tot IDWOR dienen dus aan het licht worden gebracht en waarop het MT ICT wordt geïnformeerd en geadviseerd M.a.w. welke DUO ICT Diensten zijn te demarqueren in IDWOR termen naar IDV-p en welke naar IDV-g. Waar heeft DUO ICT nog actie op te nemen zoals het verplaatsen van ICT voorzieningen nog naar Datacenter ODCn en welke DUO ICT IDV-g Diensten zijn nog niet IDWOR compliant en waarvan met een verhuizing naar een GGB-ICT stelsel(lees KB12), deze niet of niet meer kunnen worden meegenomen of onder een explain procedure wellicht nog tijdelijk. Deze afwijkingen vertalen in een projectplan. Het voeren van projectmanagement op de realisatie van plan om te zorgen dat DUO IDV-g IDWOR compliant wordt kan tot de opdracht behoren.



Taken en verantwoordelijkheden 



  • Inzichtelijk maken en bij betrokken teams ICT laten uitvoeren van alle benodigde activiteiten; 

  • Overall plan van aanpak ; 

  • Sturen op planning(time) en resultaat; 

  • Inventarisatie rapport; 

  • Adviesrapport; 

  • Standaard te gebruiken IDV-G PvE.



De opdracht ‘Implementatie Malware Retainer’


De Malware retainer bestaat uit Incident Response en Forensic onderzoek dienstverlening door een externe partij. Deze dienstverlening kan op basis van een afgesloten overeenkomst tussen beide partijen gestart worden wanneer er sprake is van een cybersecurity situatie. De implementatie van deze Malware retainer start met een onboarding proces waar leverancier van informatie over ICT omgeving en werkprocessen voorzien moet gaan worden om het niveau van volwassenheid te kunnen beoordelen en aanbevelingen voor verbeteringen te kunnen doen.  Dit raakt de directie ICT en met name de onderdelen ICT-Services en ICT-CAS (afdelingen Regie en Security).



Overall coördinatie over het onboarding proces van de externe partij en embedding Malware retainer diensten in bestaande werkprocessen. Voor onboarding moet op korte termijn met ICT teams afspraken gemaakt gaan worden over aanleveren van informatie (schriftelijk of mondeling) aan de leverancier. Embedding Malware retainer diensten moet plaatsvinden door deze op te nemen in bestaande IT-Service Management proces en BCM-proces van ICT.



Taken en verantwoordelijkheden:


  • Inzichtelijk maken en bij betrokken teams ICT laten uitvoeren van alle benodigde activiteiten t.b.v. succesvolle onboarding Malware retainer diensten;

  • Planning in afstemming met leverancier en ICT teams;

  • De projectleider rapporteert aan de gedelegeerde opdrachtgever binnen de directie ICT.




Must haves:


  • Minimaal 2 dagen per week werken op kantoor in Groningen;

  • Prince2 Practitioner gecertificeerd;

  • HBO werk- en denkniveau (5 jr.);

  • Bewezen ervaring in het leiden van projecten in de ICT Infrastructuur omgeving (5 jr.).



Nice to have:


  • Kennis en ervaring met het leiden van projecten in een ICT Infra omgeving;

  • Ervaring met agile werken ICT kennis en ervaring is belangrijk voor de vertaling van business en ICT;

  • Ervaring met projecten binnen de Rijksoverheid;

  • IPMA-C of vergelijkbaar;

  • IT Management Foundation;

  • Ervaring met het aansturen van DevOps teams.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten