Yacht Freelance

Freelance Medior Redacteur - Intern, Verander & Content (ZZP)

Geplaatst 29 mei 2024
Project ID: 9158649
Plaats
Utrecht
Uren
32 Uur/week
Periode
4 weken
Start: 4 jun. 2024
Einde: 30 jun. 2024
Tarief
50 - 70 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 30 mei 2024 12:00
  • Belangrijk dat je voldoet aan alle harde eisen. Anders helaas een afwijzing

  • Korte deadline, daarom belangrijk dat alles aanwezig is, zowel CV als MOTIVATIE. Beide in het nederlands!



Opdrachtomschrijving:

Als redacteur draag jij dagelijks creatief bij aan het versterken van de communicatie en het ontwikkelen van de communicatieproducten voor digitale kanalen van Dienst Toeslagen. Dit doe je met een scherp afgestelde politieke antenne en een vlotte pen." Massy Naimi Zaker, hublead contentteam Dienst Toeslagen.

Voor het contentteam van de afdeling Communicatie van het directoraat-generaal Toeslagen zoeken wij een online redacteur die het team redactioneel kan versterken. Als redacteur werk je projectmatig en creëer, redigeer, publiceer en beheer je content voor de onlinekanalen. Hierbij let je op toegankelijkheid, tone-of-voice, vindbaarheid en huisstijl. Je verzorgt interviews, reportages, rapportages, het ontwikkelen van formats en sjablonen voor vaste rubrieken. En je draagt proactief en creatief bij door teksten te schrijven, redigeren en te publiceren voor het intranet, de interne nieuwsbrief, het e zine, sociale media en de corporate website. Je verzorgt publicaties via diverse cms-systemen zoals het Platform Rijksoverheid Online (PRO), WordPress en e-mailmarketingtools als Measuremail en Spotler.

Jouw focus binnen het team is het zorgen voor nieuwsvoorziening, schrijven van artikelen en het maken van nieuwe informatieve dossiers volgens de nieuwe huisstijl. Daarnaast bouw je samen met collega redacteuren aan het actueel en gebruiksvriendelijk houden van de producten en kanalen. Als online redacteur adviseer je over de inzet van de kanalen op basis van data- analyses, feedback, onderzoeken en je kennis en ervaring. Je draagt bij aan het structureren en optimaliseren van content en bijdragen aan het verder ontwikkelen van een typisch Toeslagen- identiteit door doelgroepgerichte en waardevolle content te maken.



Een bijzondere baan, omdat ...

• ... je bijdraagt aan een belangrijke missie: Toeslagen maakt vitale voorzieningen betaalbaar voor iedereen.

• ... je in het communicatieteam samen met ca. 30 communicatieadviseurs en contentspecialisten werkt aan optimale communicatie voor en met stakeholders.

• ... je veel kunt leren van de collega’s en tegelijkertijd een grote mate van zelfstandigheid hebt.


Functie-eisen:

• Je hebt minimaal een hbo-bachelor diploma journalistiek, communicatie of een andere voor de functie relevante richting.

• Je hebt ten minste 3 jaar relevante werkervaring als (web)redacteur.

• Je hebt kennis van en ervaring met overheidsvoorlichting en –communicatie.

• Je kunt inhoudelijke en proces-technische informatie omzetten in vlotte & heldere content (beeld en tekst).

• Je hebt ervaring met contentmanagementsystemen als Platform Rijksoverheid Online (PRO) en WordPress.


Functie-wensen:

• Je communiceert mondeling en schriftelijk helder, overtuigend en foutloos;

• Je draait je hand niet om voor snelle productietijden en strakke deadlines en krijgt energie van het werken in een dynamische en politieke omgeving.

• Je hebt kennis van en ervaring met organische vindbaarheid, metadata, digitale toegankelijkheid, gebruikersvriendelijkheid, begrijpelijkheid (taalniveaus) en webanalyse.

• Beschikt over adviesvaardigheden, communicatieve vaardigheden, netwerkvaardigheid, overtuigingskracht, creativiteit en kan goed plannen en organiseren.


Herken jij ook hierin?

Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, je bent zeer goed op de hoogte van de trends en ontwikkelingen in jouw vakgebied. Je werkt graag in een dynamische omgeving die zich blijft ontwikkelen. Je bent stressbestendig en gewend om te werken onder tijdsdruk. Georganiseerd en gestructureerd werken is voor jou vanzelfsprekend.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten