Yacht Freelance

Freelance Sr. Webredacteur (ZZP)

Geplaatst 6 sep. 2024
Project ID: 9165291
Plaats
Groningen, Hybride
Uren
32 Uur/week
Periode
2 maanden
Start: 23 sep. 2024
Einde: 1 dec. 2024
Tarief
60 - 80 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 13 sep. 2024 12:00

YACHT zoekt voor DUO vervanging voor een tijdelijk niet inzetbare senior webredacteur (van YACHT ) op korte termijn vervanging. Je ontwikkelt samen met je collega's de digitale content voor heel DUO en voor al haar eindgebruikers. Je zorgt samen met UX onderzoekers, UX designers, webanalisten en de contenspecialisten van DUO ervoor dat DUO dienstverlening kan realiseren die past bij de belevingswereld van de gebruikers. Je houdt rekening met de wensen van de organisatie en de verschillende in- en externe gebruikers van deze producten en diensten. Zodat deze bereikbaar, begrijpelijk en als aangenaam ervaren worden. Je voelt je als een vis in het water bij UX writing, content management systemen, digitaal toegankelijke content en het omzetten van complexe wetgeving in eenvoudige begrijpelijke content.

 

Binnen je opdracht heb je alle ruimte om deze naar eigen inzicht in te vullen, uiteraard rekening houdend met standaarden, eisen, procedures. DUO werkt met zgn .DevOps teams zonder formele leiding maar met een meer output gerichte aansturing (het "Wat") door een productowner. Het DevOps team is zelf verantwoordelijk voor het "Hoe" en zal dit in afstemming met de opdrachtgever toetsen. Jij zult als webredacteur het "Hoe" voornamelijk afstemmen met je collega redacteuren.



Achtergrond van de opdracht:


DUO is een rijksoverheidsorganisatie die weliswaar hiërarchisch van structuur is maar op 'de werkvloer' als heel informeel opereert. We werken in DevOps teams waarbij de verantwoordelijkheid van het resultaat in het team belegd is. We maken als webredacteuren steeds meer de beweging van centraal naar decentraal, dat wil zeggen dat we steeds meer ín in plaats van vóór de DevOps teams werken. Dit geeft betrokkenheid en meer kennis over de context van de opdracht en de betreffende eindgebruikers. We streven ernaar om alles wat we doen vooraf te toetsen en achteraf te controleren bij de eindgebruikers van onze diensten.



Eisen:


• Afgeronde HBO opleiding richting Journalistiek of Communicatie

• Ruime ervaring als Webredacteur

• Ervaring met werken binnen een rijkoverheidorganisatie, gemeente of zorgverzekeringen

• Ervaring met UX writing, contentbeheer, CMS

• Ervaring met het vertalen van complexe wetgeving naar begrijpelijke content en ervaring met digitale toegankelijkheid

• Uiteraard beheers je de Nederlandse taal perfect, zowel in woord als geschrift

• Daarnaast heb je ervaring me webanalytics, kennis van opzetten van Klantreizen/Customer Journeys , SEO en Human Centered Design

  • Maximale reistijd van Groningen is 1.5 uur

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten