Yacht Freelance

Freelance Senior Jurist (Juridisch Planoloog) (ZZP)

Geplaatst 16 feb. 2024
Project ID: 9150436
Plaats
Amsterdam
Uren
36 Uur/week
Periode
1 jaar
Start: z.s.m.
Einde: 28 feb. 2025
Tarief
0 - 110 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 21 feb. 2024 12:00

In de functie van Juridisch Planoloog Team Nieuw-West werk je binnen een dynamisch team dat o.a. bestaat uit; openbare ruimte ontwerpers, stedenbouwkundigen en juristen. Je adviseert projectmanagers, beleidsmedewerkers en gaat aan de slag met het instrumentarium dat de Omgevingswet biedt.

Je combineert hierbij jouw specifieke vakinhoudelijke kennis met uitvoerende, adviserende en organisatorische kwaliteiten. Als juridisch adviseur ruimtelijke ordening ben je verantwoordelijk voor strategisch advies over de toepassing van het omgevingsrecht in de stadsdelen van Amsterdam.

Naast adviseren over concrete ruimtelijke initiatieven die juridisch complex kunnen zijn (op schaalniveau van een stadsdeel, waarbij rekening moet worden gehouden met het stedelijk beleid en schaal), stel je ook ruimtelijke onderbouwing op voor projecten en bestemmingsplannen op.

Tot je taken behoort ook het proactief meedenken en meewerken aan het opstellen van (ruimtelijke) beleidsregels en uitvoeringsregels. Ruimte en Duurzaamheid (R&D) is verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling en kaderstelling op het gebied van ruimtelijke ordening, stedenbouw en duurzaamheid. Zij werkt in opdracht voor stad en stadsdelen.


Werken bij R&D betekent werken in een dynamische en multidisciplinaire omgeving. Je gaat werken binnen de afdeling Gebieden waarin een teamnetwerk van 7 stadsdelen je thuisbasis wordt. Je representeert het stadsdeel waarvoor je werkt op stedelijk niveau voor wat betreft je eigen expertise. Dit doe je op een gemiddelde werkdag



Hier ga je aan de slag. We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega’s zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega’s, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad. We streven daarbij naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. Dus wie jij ook bent: bij ons ben je van harte welkom! 

De directie Ruimte en Duurzaamheid (R&D) richt zich op de duurzame ruimtelijke ontwikkeling en kwaliteit van Amsterdam. Dit doen zij elke dag met bijna 600 professionals. Een geweldige opgave in deze dynamische stad, want Amsterdam staat qua ruimtelijk beleid voor een ongekende transitie. Binnen een snel veranderende context worden grote ruimtelijke veranderopgaven aangepakt in een dichtbebouwde omgeving.

De nadruk ligt op de bestaande stad en alle processen (van groot tot klein) die daar plaatsvinden en bijdragen aan de transformatie van de stad, maar strekt zich ook uit tot nieuwe gebiedsontwikkelingen.



Functie vereisten

  • Universitaire opleiding in ruimtelijke ordening of - planning met een specialisatie op het onderwerp milieu;

  • 10-15 jaar werkervaring in het ruimtelijke ordenings- en omgevingsrecht domein;

  • Ruime ervaring met het opstellen van bestemmingsplannen;

  • Ervaring met de (voorbereiding op) de omgevingswet en het omgevingsplan (40%);

  • Ervaring met het vertegenwoordigen van het bestuur in procedures bij de Raad van State (20%);

  • Ruime ervaring met het adviseren over bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen (40%).

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten