Yacht Freelance

Freelance Juridisch Adviseur Omgevingsrecht en Handhaving (ZZP)

Geplaatst 15 okt. 2024
Project ID: 9167802
Plaats
Assen
Uren
36 Uur/week
Periode
1 jaar
Start: z.s.m.
Einde: 31 okt. 2025
Tarief
70 - 80 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 23 okt. 2024 12:00

Team

BWO is een klein team met leuke collega's die voor elkaar klaar staan. Gezamenlijk zorgen we voor een veilige, duurzame en leefbare omgeving binnen onze gemeente. Het team bestaat uit medewerkers vergunningverlening, toezichthouders, juridisch adviseurs en accountmanagers EZ. Daarnaast werken we samen met collega's van verschillende teams binnen de organisatie. Met onze gezamenlijke expertise en inzet zorgen we ervoor dat de gemeente een aantrekkelijke plek blijft om te wonen, werken en ondernemen.

 

Als Juridisch Adviseur Omgevingsrecht en Handhaving houd jij je onder andere bezig met de Omgevingswet, het behandelen van bezwaar- en beroepszaken op het gebied van omgevingsvergunningen en handhaving. Je ondersteunt de collega's van vergunningverlening bij complexe dossiers en neemt handhavingsbesluiten. Je werkt nauw samen met collega’s binnen de gemeente en externe partijen om te zorgen voor een juiste toepassing van wet- en regelgeving. En je bent daarbij de inhoudelijke vraagbaak voor je collega's, zoals de vergunningverleners en de toezichthouders. 


Wat ga jij doen;

·        adviseert collega’s bij juridische vragen op het gebied van omgevingsrecht.

·        werkt met de Omgevingswet en zorgt voor de juiste toepassing binnen onze gemeente.

·        adviseert toezichthouders bij eenvoudige handhavingszaken en neemt zelf het initiatief bij de juridisch complexe handhavingsprocedures binnen het gebied van de Omgevingswet en de APV. Hierbij stem je goed af met de betrokken toezichthouder, het bestuur en andere intern en extern betrokkenen.

·        ondersteunt de collega's bij de uitvoering van het handhavingsbeleid.

·        vertegenwoordigt het college van burgemeester en wethouders in bezwaar- en beroepszaken op het gebied van omgevingsvergunning of handhavingsbesluiten. Hiervoor stel je verweerschriften op, draag je zorg voor het procesdossier en verzorg je de correspondentie met de bezwaarschriftencommissie, rechtbank of Raad van State. Ter zitting voer je het woord namens het bestuur.



Functie-eisen

  • Een afgeronde juridische opleiding op WO- of HBO- niveau

  • Werkervaring bij de gemeente binnen het omgevings- en bestuursrecht

  • Ervaring en kennis met de omgevingswet

  • Jij bent leergierig

  • Jij bent klantgericht

  • Jij hebt ook voor ontwikkelingen die consequenties kunnen hebben voor de politiek0bestuurlijke verhoudingen

  • Jij bent 36 uur per week beschikbaar

  • De opdracht is voor 1 jaar

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten