Yacht Freelance

Freelance Senior Juridisch Adviseur (ZZP)

Geplaatst 16 apr. 2024
Project ID: 9155511
Plaats
Den Haag
Uren
36 Uur/week
Periode
1 jaar
Start: 29 apr. 2024
Einde: 28 apr. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 21 apr. 2024 12:00
  • Nederlands CV + Motivatie

  • Aan alle eisen dient voldaan te worden.



Opdrachtomschrijving

De toeslagenaffaire heeft een enorme maatschappelijke impact. Als senior jurist bij het bureau stafondersteuning van het programma directoraat-generaal (pDG) Herstel Toeslagen in Den Haag draag je bij aan het doel om gedupeerde burgers financieel herstel en uiteindelijk een nieuwe start te bieden.

Als jurist met hart voor deze zaak wil jij jouw steentje bijdragen. Wij zoeken een creatieve senior jurist met ervaring binnen het algemene en/of het sociale bestuursrecht, ter versterking van de juridische adviesfunctie binnen het DG. Het Bureau Stafondersteuning levert brede juridische ondersteuning aan de directeuren-generaal en aan de thematisch georganiseerde onderliggende teams. Eén van deze teams is het recent opgerichte programmateam Schaderoutes. Dit team ontwikkelt regelingen en routes voor ouders en hun ex-toeslagpartners met als doel om hun aanvullende materiele- en immateriële schade te compenseren wanneer gedupeerdheid (integrale beoordeling) al is vastgesteld door de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT). Het opzetten en uitvoeren van deze schaderoutes gaat gepaard met een groot aantal uitdagende juridische vraagstukken op het snijvlak van het publiek- en privaatrecht binnen een beleidsmatige context.

Als senior stafjurist draag je bij aan het maken van herstelbeleid voor gedupeerde ouders, met focus op de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van schaderegelingen. Wij zoeken een jurist met een publiekrechtelijke achtergrond die zich samen met de civielrechtelijke collega’s buigt over een divers palet vraagstukken. De lijnen zijn kort en geen dag is hetzelfde. Denken in mogelijkheden en zoeken naar oplossingen is essentieel in deze functie. Samen met je collega’s zet je de schouders onder deze belangrijke maatschappelijke opgave.

Je kunt gevraagd worden om mee te denken over juridische samenhang binnen het stelsel van schaderoutes dat in ontwikkeling is, over gevolgen voor de uitvoering daarvan door UHT of andere uitvoerende organisaties, maar ook over onderwerpen als gegevensdeling, mandaatbesluiten of WOO-verzoeken.

Een afwisselende baan met veel verantwoordelijkheid en grote mate van zelfstandigheid? Zeker weten! Dat kan best spannend zijn met een onderwerp dat midden in de politieke belangstelling staat. Gelukkig sta je er zeker niet alleen voor. Je kunt altijd terecht bij je collega’s. Zo werk je bijvoorbeeld nauw samen met de andere directies binnen het beleidsdepartement, waar je mee kan sparren en specialistisch advies kunt vragen. Met het oog op jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling staan deskundige collega’s van verschillende onderdelen binnen het ministerie van financiën voor je klaar en zullen je helpen en begeleiden waar mogelijk.



Functie-eisen

  • Je hebt academische achtergrond op het terrein van Nederlands Recht en Bestuursrecht. Kennis van het sociale zekerheidsrecht of vergelijkbaar rechtsgebied is een pré.

  • Je hebt ervaring met juridische advisering in een politiek-bestuurlijke werkomgeving en beleidsprocessen.

  • Je hebt affiniteit met bestuurlijke besluitvorming en hebt een hart voor maatschappelijke kwesties.

  • Je kunt met overtuiging een standpunt uitdragen, durft tegenwicht te bieden en kunt draagvlak creëren, zowel intern als bij stakeholders.

  • Je bent een zelfstarter die snel inhoudelijke gesprekken zelfstandig aan gaat met interne stakeholders.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten