Yacht Freelance

Freelance Juridisch adviseur JZ (ZZP)

Geplaatst 3 sep. 2024
Project ID: 9165027
Plaats
Zaandam, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
3 maanden
Start: 1 okt. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
80 - 120 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 9 sep. 2024 12:00

De gemeente Zaanstad is er voor de Zaankanters. Voor de inwoners, de ondernemers en de bezoekers van onze stad. Ons doel is om de kwaliteit van leven in Zaanstad optimaal te maken. En daar hebben we jouw expertise en denkkracht bij nodig. Bij de gemeente Zaanstad werk je in een dynamische, professionele organisatie met een grote maatschappelijke betrokkenheid. Jij levert met jouw werk dus een belangrijke bijdrage aan de maatschappij!



De afdeling Juridische Zaken bestaat uit een team van 17 juristen, waarvan een zevental juristen bezwaar- en beroepszaken behandelen op het gebied van het Ruimtelijk bestuursrecht, APV , Wob en verkeersbesluiten. Daarnaast bestaat de afdeling uit een team schade & verzekeringen en een team secretariaat bezwaar & beroep. De juristen van de afdeling Juridische Zaken zijn verantwoordelijk voor de afhandeling van niet fiscale bezwaar- en beroepsprocedures. Daarnaast adviseren de juristen het bestuur en de organisatie in casuïstiek op het terrein van de algemene wetten zoals de Wet openbaarheid van  bestuur, de Wet hergebruik overheidsinformatie, de Algemene Wet bestuursrecht, Nadeelcompensatie, Gemeentewet, Wet gemeenschappelijke regelingen, Wet Markt en overheid, Privacywetgeving, Aansprakelijkheidsrecht, Staatssteun en Europese regelgeving.


 


De afdeling kent een open sfeer, gericht op een goede onderlinge samenwerking en respect voor elkaar. Naast hard werken is er ruimte voor humor en gezelligheid.


 


Wil jij werken in een dynamische werkomgeving en bijdragen aan de stedelijke opgaves in onze stad? Vind jij het leuk om veelvuldig contact te hebben met onze inwoners? Dan zijn wij op zoek naar jou!



Wat ga je doen? Als jurist ben jij in deze veelzijdige functie verantwoordelijk voor de afhandeling van bezwaarprocedures op het gebied van het Ruimtelijk Bestuursrecht, de Algemene Plaatselijke Verordening en de Wet Open Overheid . Je behandelt de procedures op een oplossingsgerichte en rechtmatige wijze. Dit houdt in dat je:


  • Contact onderhoudt met de bezwaarmaker om de procedure uit te leggen

  • Onderzoekt of er commitment is voor een informeel gesprek

  • De totstandkoming van het gesprek organiseert

  • Mediation vaardigheden toe past en weet wanneer je door kunt verwijzen naar een mediator

  • De wettelijke termijnen bewaakt waarbinnen de bezwaarschriften moeten worden afgehandeld

  • De secretaris bent van de externe hoor- en adviescommissie of van de ambtelijke hoorcommissie.




Eervaring met afhandelen van bezwaarschriften in het ruimtelijk bestuursrecht (must). Je vindt het leuk om vaak en snel te schakelen tussen verschillende dossiers en je bent gewend om verantwoordelijkheid te nemen. Met jouw resultaatgerichtheid weet jij het verschil te maken. Als geen ander ga jij nauwkeurig te werk en denk je vanuit het perspectief ‘’wat kunnen we wél doen’’. Zowel in teamverband, als in de organisatie en naar de klant toe ben jij een echte verbinder. Samen met het team streef jij naar de beste kwaliteit van de dienstverlening. Je bent bereid om op termijn beroepszaken te doen.


Daarnaast breng jij het volgende mee:  


  • Afgeronde HBO/WO opleiding Rechten

  • Aantoonbare werkervaring met het ruimtelijk bestuursrecht APV, WOO;

  • Ervaring met het afhandelen van bezwaarschriften in het ruimtelijk bestuursrecht ;

  • Uitstekende communicatieve vaardigheden (mondeling én schriftelijk)

  • Can do mentaliteit : je kunt omgaan met een hoge werkdruk

  • Goed gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen is een pre

  • Kennis van en ervaring met (pre)mediation is een pre

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten