Yacht Freelance

Freelance Coördinerend Behandelaar Hoge en/of Gevoelige Geldelijke Strafzaken Senior Plus (ZZP)

Geplaatst 6 sep. 2024
Project ID: 9165330
Plaats
Leeuwarden
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 okt. 2024
Einde: 1 apr. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 11 sep. 2024 12:00

We zoeken een coördinerend behandelaar voor hoge en/ of gevoelige strafrechtelijke geldelijke sancties. Je gaat je bezighouden met het succesvol afronden van diverse geldelijke strafzaken, waaronder complexe ontnemingsmaatregelen, boetevonnissen, maatregelen kostenverhaal, schadevergoedingsmaatregelen en ook Europese geldelijke sancties en confiscatiebeslissingen. Je werkt nauw samen met verschillende ketenpartners en neemt de verantwoordelijkheid voor de coördinatie en advisering in zeer hoge en/of gevoelige dossiers. Daarnaast is het de bedoeling dat er kennisoverdracht plaats vindt naar de beoordelaars (en de andere collega's) binnen het team, in het team hebben we op dit moment vooral kennis nodig over fiscale vraagstukken, bedrijsfsconctructies, financieringsvormen, data analyse en internationaal. Daarnaast is het belangrijk dat je je sporen verdiend hebt in onderzoek.

Werkervaring en kennis van complexe (internationale) fraudezaken bij banken zou bijvoorbeeld een goede toevoeging zijn voor de ontwikkeling van het team. We zijn een nieuw team aan het opbouwen, jouw rol zal met name liggen in het oppakken van zaken, het mee uitbouwen van een netwerk en het team naar een hoger niveau brengen.


De opdracht kan zelfstandig uitgevoerd worden, binnen de (juridische) kaders. Doel is wel dat de opdrachtnemer voor het team en de opdracht specifieke kennis (zie opdrachtomschrijving) mee gaat nemen en met deze specifieke kennis bijdraagt aan de ontwikkeling binnen het team en de uitvoering.

De coordinerend behandelaar is een nieuwe functie binnen de direktie en binnen een team dat in ontwikkeling is. Doel is dat er nieuwe kennis en vaardigheden binnen het team komen. We hebben tijdelijke externe ondersteuning nodig met kennis (in dit geval financieel, fiscaal, data, open source intelligence, crypto of internationaal en combinatie met juridisch) die ons verder kan helpen met deze ontwikkelingen en daarnaast zijn we op zoek naar iemand die ervaring heeft met behandelen/ coördineren van grote en gevoelige zaken (in beginsel zaken van boven de 500.000 euro). Met een externe willen we versnellen in de doorontwikkeling.

Het CJIB doet meer dan alleen het innen van verkeersboetes, ze heeft ook een belangrijke taak in de executie van straffen en maatregelen. Deze functie is ondergebracht in de Directie Dienstverlening & Incasso. Deze directie is expert in het persoonsgericht innen en incasseren. Binnen het team dat zich bezig houdt met de strafrechtelijke geldelijke sancties vindt een verdere doorontwikkeling plaats naar het persoonsgericht werken, dit heeft er inmiddels toe geleid dat er een doelgroepenteam (voor de hoge en/of gevoelige geldelijke straf zaken) en procesteam is en dat er een verdeling is in regio's. Kennis van de executieketen is een pré.



Functie-eisen (motivatie toevoegen die aantoont dat je over de eisen beschikt)

  • Brede juridische werkervaring op meerdere rechtsgebieden die bij de behandeling/ executie van de hoge en/ of gevoelige straftechtelijke strafzaken aan de orde is, zoals fiscaal recht, financieel recht, strafrecht, civielrecht, ondernemingsrecht en internationaal recht (graag benoemen welke specialiteit je bezit, zodat we als team verschillende kennis en vaardigheden bijeen brengen).

  • Ervaring met Financieel Economische Criminaliteit, opgedaan binnen de overheid of bij banken en/of accountantskantoren en dan met name op het gebied van complexe zaken.

  • Onderzoeksvaardigheden en ervaring met complexe casuïstiek, juridisch in combinatie met financieel, fiscaal internationaal.

  • Ervaring met grote onderzoeken op financieel, fiscaal en/of juridische gebied, denk aan zaken op gebied van grote finaciële fraude, ondermijning. Ervaring met ondermijning oa witwassen en schijnconstructies. Ervaring met het leggen van beslag en het uitwinnen daarvan.

  • Juridische, fiscale of financiele Master Kennis van Financieel Economische Criminaliteit (FEC)



Periode: 1 okt as tm 31-5-2025

Optie tot verlening met 8 maanden

36 uur per week

VOG nodig

Locatie Leeuwarden, postcode 8913HA 

De opdracht vraagt dat kandidaat 2 dagen in de week op kantoor in Leeuwarden aanwezig moet zijn, passend bij de dagen die afgesproken worden binnen het team.

Tarief in overleg.

Reageren bij interesse met CV en motivatie voor 11 september 12.00 uur

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten