Yacht Freelance

Freelance Senior Content Specialist Dashboard (ZZP)

Geplaatst 12 mrt. 2024
Project ID: 9152726
Plaats
Groningen
Uren
10 Uur/week
Periode
11 maanden , 4 weken
Start: 1 apr. 2024
Einde: 1 apr. 2025
Tarief
90 - 130 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 18 mrt. 2024 12:00

De afdeling Communicatie werkt aan een goede relatie, dialoog en transparantie over het werk van het IMG met Groningers en Drenten die te maken hebben met schade die is ontstaan door gaswinning in het Groningenveld of de gasopslag in Norg. Dit doet de afdeling door:



1. Te bouwen aan vertrouwen in het IMG en te werken aan maatschappelijk krediet c.q. een sterke reputatie van de organisatie.

2. Te streven naar maximale transparantie van onze werkzaamheden en productie door het wekelijks publiceren van een actuele en betrouwbare monitor (dashboard) van onze activiteiten.

3. Te streven naar een hoge tevredenheid van bewoners, andere schademelders en stakeholders over de dienstverlening en transparantie in de werkzaamheden van het IMG.



De taak aan de afdeling Communicatie om het dashboard als graadmeter van onze activiteiten wekelijke te publiceren zodat er altijd helderheid is over onze productie en voortgang van de werkzaamheden om zo een realistisch beeld van het IMG, zijn doelstellingen en werkwijze te schetsen. Het IMG heeft een aantal digitale kanalen om de aanvragen voor vergoedingen door Groningers en Drenten zo goed mogelijk af te handelen. Het IMG heeft de website www.schadedoormijbouw, het dashboard over de productiecijfers, het klantportaal schadedoormijnbouw.nl/mijn-dossier en verschillende applicaties en tools die via de site worden aangeboden. Belangrijk is dat onze aanvragers daarbij zoveel mogelijk eenzelfde beleving hebben en op het juiste moment over de benodigde informatie kunnen beschikken. We zoeken: een web(redacteur) specialist die wekelijks op basis van aangeleverde (complexe) informatie een dashboard samenstelt in een vaste vorm met de kerncijfers van de productie van het IMG over de regelingen, beroep en bezwaar, doorlooptijden dossiers, klachten en voortgang klachten behandeling. Voorstellen doet over het doorontwikkelen van het dashboard, adviseert over het ontsluiten van informatie op het web met infographics. Als webredacteur/specialisst ken jij de technieken en beschiktover de redactionele vaardigheden om gegevens om te zetten in begrijpelijke verhalen en infographics. Als webspecialist (redacteur) heb je de volgende taken:



• Wekelijks actualiseren van het dashboard met de productiecijfers van de regelingen van IMG. Samen met de adviseurs uit het team corporate communicatie ben je verantwoordelijk voor het tijdig updaten en publiceren van deze informatie op het web.

• Je doet voorstellen voor het verbeteren van de infographics en voert deze uit in de database (csm) die hiervoor bestaat

• Je doet voorstellen voor het invoeren van nieuwe onderdelen of regelingen die opgenomen moeten worden in het dashboard (infographic en tekst) Je denkt mee over de communicatie aanpak mbt transparantie en infographics en de uitstraling van het IMG op het web en over de doorontwikkeling daarvan.

Binnen de afdeling Communicatie ligt de verantwoordelijkheid om de kerntaak van het IMG te ondersteunen met uitstekende communicatie. Dit doet de afdeling onder andere door te bouwen aan het vertrouwen in het IMG en door te werken aan maatschappelijk krediet. En daarnaast door te streven naar een hoge tevredenheid van bewoners, andere schademelders en stakeholders over de dienstverlenging van IMG. Binnen de afdeling Communicatie zijn 35 medewerkers werkzaam verdeeld over de teams Corporate Communicatie en Aanvragers Communicatie.



Functie-eisen

  • HBO niveau

  • Aantoonbare ervaring als web (redacteur) specialist bij het ontsluiten van informatie in de vorm van infographics

  • Aantoonbare ervaring met redactie van infographics

  • Aantoonbare ervaring met adviseren over redactionele strategieën met webinfographics

  • Kennis van dashboards als redactionele informatiedrager

Minimaal al het bovenstaande 5 jaar aantoonbaar. Motivatiebrief toevoegen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten