Yacht Freelance

Freelance Jurist Bestuursrecht (juridisch medewerker) Straatparkeren (ZZP)

Geplaatst 1 apr. 2024
Project ID: 9154131
Plaats
Amsterdam, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
11 maanden , 4 weken
Start: 1 jul. 2024
Einde: 1 jul. 2025
Tarief
85 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 16 apr. 2024 12:00
  • WO werk- en denkniveau;

  • Relvante en recente ervaring binnen het werkveld;

  • Kennis van de Parkeerverordening en Verordening Parkeerbelasting;

  • Kennis van de Algemene wet bestuursrecht, de Wob en het belastingrecht;

  • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.




Wij zoeken een Juridisch medewerker voor de afdeling Straatparkeren binnen de gemeente Amsterdam. Mooie opdracht voor een jaar!

Om te komen tot excellente uitvoering van het parkeerbeleid, is juridische onderbouwing van de (beleid)voorstellen en gestroomlijnde uitvoering van bezwaar- en beroepsprocedures over parkeerproducten binnen de gemeente Amsterdam cruciaal. Als Juridisch medewerker ben je onderdeel van het Juridisch team Straatparkeren en behandelt zowel tactische/ operationele juridische (beleid)vraagstukken en bezwaar- en beroepszaken, met diverse juridische invalshoeken. In deze functie doorzie jij snel wat de situatie van je vraagt en welke oplossingen er (binnen de kaders van de wet) geboden kunnen worden, door jouw grote analytisch en empathisch vermogen. Door jouw oprechte interesse in wat er leeft bij de beleidsmakers, de handhavende partij, de ketenpartners, inwoners en bezoekers van de stad zoek jij continue naar redelijke & billijke oplossingen waarbij je alle partijen recht doet. Soms krijg je te maken met weerstand, bijvoorbeeld als er bij partijen verschillende belangen spelen. Gelukkig beschik jij over de juiste communicatieve skills en ben jij op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen (zoals jurisprudentie) om tot een gewogen advies te komen. Ook kun jij hoofd- en bijzaken goed van elkaar scheiden en doorzie jij meteen wat de impact zal zijn van bepaalde keuzes. Je kunt goed samenwerken en jij doorziet welke maatregelen genomen

kunnen worden om bezwaar en beroepszaken in de toekomst te voorkomen. Hier neem je initiatief in en dat maak je bespreekbaar op de afdeling of de keten.



Wat doe je op een gemiddelde werkdag?


  • Jouw werk heeft meerdere aandachtsgebieden. Je werkt zelfstandig én in samenwerking met de Senior jurist aan tactische/ operationele juridische (beleid)vraagstukken. Jullie zijn waar mogelijk elkaars vervanger.

  • Je zorgt voor een correcte afhandeling van bezwaren en beroepen, vergunningen en bezwaren en beroepen belastingzaken (m.u.v. van de beroepen NHA’s die door Belastingen worden behandeld) onder verantwoordelijkheid van de senior jurist.

  • Je adviseert op allerhande bestuursrechtelijke vragen op het vlak van (fiscaal) parkeren op straat.

  • Je verzamelt de noodzakelijke informatie van belanghebbenden om tot een juridisch (beleid)voorstel te komen en adviseert het management en medewerkers over juridische (beleid)kaders en oplossingsrichtingen. Dit in samenwerking met de verschillende teams van de afdeling Straatparkeren.

  • Je initieert en realiseert onderzoeken die nodig zijn voor de juridische onderbouwing van de (beleid)voorstellen/oplossingsrichtingen. Je analyseert, rapporteert en adviseert hierover richting het management. En ontwikkelt en onderhoud de noodzakelijke netwerken om dit te kunnen doen.

  • Je levert een bijdrage aan de uitvoering van het nieuwe beleid. Je kijkt hierbij vanuit de verschillende juridische disciplines en bekijkt vraagstukken vanuit meerdere invalshoeken om concrete oplossingen te adviseren.

  • In bezwaar- en beroepsprocedures treed je, namens het Amsterdamse bestuur, op als verweerder of - in het geval van bezwaarprocedures - als secretaris.

  • Je bent afwisselend voorzitter of secretaris van de bezwaarschriftencommissie inzake bezwaren parkeervergunningen.

  • Ook kan het voorkomen dat je een bijdrage levert aan de afhandeling van WOB-verzoeken en overige aan parkeren gerelateerde bezwaarzaken.

  • Je adviseert zelfstandig de stadsdeeladviseurs, contractbeheerder, ketenmanager en de externe parkeerhandhaver bij juridische vraagstukken.

Amsterdam groeit! Elk jaar komen er meer bezoekers, bewoners en bedrijven naar de prachtige stad. Bij de gemeente Amsterdam werken ze met 14.000 collega’s dagelijks aan een veilige, schone stad waar het goed wonen, werken en ontspannen is. Dit doen we voor de 17 miljoen bezoekers per jaar, maar ook voor onze 900.000 inwoners. Je kunt je voorstellen dat het thema parkeren een belangrijk rol speelt in de bereikbaarheid en leefbaarheid van de stad. De directie Parkeren streeft naar een bereikbare stad met excellente parkeervoorzieningen, voor auto en fiets. Jij gaat aan de slag bij het Juridisch team Straatparkeren. Wat hen kenmerkt? Behulpzaamheid en collegialiteit. Ze zijn altijd bereid elkaar te helpen, betrekken elkaar bij vraagstukken en vinden het belangrijk om kennis te delen. Ook zijn zij continu aan het leren en verbeteren om de burger zo goed mogelijk te bedienen.



Functie-eisen:


  • WO werk- en denkniveau;

  • Relvante en recente ervaring binnen het werkveld;

  • Kennis van de Parkeerverordening en Verordening Parkeerbelasting;

  • Kennis van de Algemene wet bestuursrecht, de Wob en het belastingrecht;

  • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten