Yacht Freelance

Freelance JenV med. Familierecht (ZZP)

Geplaatst 16 jan. 2024
Project ID: 9148136
Plaats
Den Haag
Uren
36 Uur/week
Periode
1 jaar
Start: 4 mrt. 2024
Einde: 28 feb. 2025
Tarief
40 - 60 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 30 jan. 2024 23:00

Ben jij een ervaren beleidsmedewerker met familierechtelijke kennis? Wil jij voor een jaar aansluiten bij het beleidsteam Familie bij het ministerie van Justitie en Veiligheid?



Aanleiding


Ieder jaar scheiden er vele mensen, vaak ook met kinderen. De inzet van het ministerie is dat de beide ouders na een scheiding een verantwoordelijkheid houden voor de opvoeding van hun kind, ook in financiële zin. Om deze reden wordt gewerkt aan meerdere wetstrajecten op het onderwerp kinderalimentatie. Voor deze – maatschappelijk zeer relevante - opgaven zoeken wij gedurende een jaar extra versterking.

 


Wat ga je doen?


Je werkt gedurende dit jaar aan het schrijven van verschillenden wetsvoorstellen en aan regelgeving om te zorgen dat het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen de hulp aan alimentatiegerechtigden en alimentatieplichtigen nog beter kan uitvoeren. Een van je eerste opdrachten zal het wetsvoorstel beschermen vermogen minderjarigen en de afschaffing onderhoudsplicht stiefouders worden. Daarnaast werk je mee over de beleidsopgaven op het gebied van alimentatie, de advisering hierover aan de verantwoordelijke bewindspersoon en je draagt bij aan kamerbrieven en debatten. Je draait volop mee binnen het collegiale en hecht samenwerkende beleidsteam Familie. Voor deze functie zoeken wij een ervaren (beleids)jurist jeugd en familierecht met affiniteit met de onderwerpen scheiden, financiële positie minderjarigen en alimentatie. Het hebben doorlopen van wetgevingstrajecten is een voordeel. Het zelfstandig kunnen aan wetstrajecten is een voordeel. Daarnaast werk je binnen het cluster scheiden mee aan de verschillende beleidsopgaven die er liggen.

Onderstaande eisen zijn harde knock-out eisen: 


  • een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau in een juridische richting

  • minimaal 2,5 jaar werkervaring als juridisch medewerker 

  • heeft aantoonbare kennis van en affiniteit met het personen- en familierecht én met alimentatierecht

  • heeft meerdere wetsvoorstellen geschreven (minimaal 3)

  • heeft kennis van amvb

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten