Yacht Freelance

Freelance Senior Medewerker APV (ZZP)

Geplaatst 15 okt. 2024
Project ID: 9167809
Plaats
Amsterdam
Uren
20 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 nov. 2024
Einde: 30 apr. 2025
Tarief
0 - 110 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 18 okt. 2024 12:00

In het kort

· Zorgen voor een stad die goed omgaat met geschillen en conflicten en handelt binnen juridische kaders.


· Binnen het team behandel je een grote variëteit van type aanvragen, zowel de minder complexe, als voor een deel de aanvragen voor grotere evenementenvergunningen die complexe afwegingen en afstemming met andere partijen vergen. Mocht het nodig zijn, dan kan je ook op het domein horeca worden ingezet.


· Je draagt bij aan de leefbaarheid en de levendigheid van stadsdeel West en doet recht aan de belangen van zowel bewoners als ondernemers.



De functie

In de functie van senior Medewerker Vergunningen Algemene Plaatselijke Verordening (APV) coördineer je de behandeling van evenementenvergunningaanvragen. Je toetst de aanvragen aan relevante wet- en regelgeving en beleid en je coördineert de interne afstemming en advisering. Hierbij zal je steeds samenwerken met andere betrokken afdelingen en adviseurs. Daarnaast ben je beschikbaar voor inhoudelijke vragen van collega’s en toets je collegiaal elkaars aanvragen. Ook heb je een belangrijke functie in het informeren van ondernemers of andere belanghebbenden over mogelijkheden, onmogelijkheden en wettelijke vereisten voor het organiseren van een evenement. Je bent aanspreekpunt voor de gebiedsteams en voor de stedelijke beleidsafdelingen Evenementen en Horeca en denkt daarnaast mee in het verbeteren van de processen voor klant en organisatie. Je bent werkzaam voor de gemeente Amsterdam, waarin jouw werkveld zich met name bevindt in stadsdeel West.



Dit doe je op een gemiddelde werkdag

· Je behandelt complexe aanvragen voor evenementen en stuurt op een tijdige en inhoudelijk correcte afhandeling van alle vergunningen;

· Je bent zowel tijdens als na de behandeling van de vergunning als dossierhouder aanspreekpunt voor Toezicht en Handhaving, het Juridisch Bureau (bezwaar en beroep) en andere interne afdelingen en externe partners;

· Je bereidt bestuurlijke besluitvorming voor, neemt deel aan overleg met interne en externe partners, soms in de rol van voorzitter;

· Je neemt deel aan overleg met interne en externe partners, soms in de rol van voorzitter;

· Je beantwoordt vragen van interne en externe partners en draagt bij aan een stimulerende werksfeer en een gezamenlijk resultaat.



Hier ga je aan de slag

We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega’s zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega’s, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad. We streven daarbij naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. Dus wie jij ook bent: bij ons ben je van harte welkom!


Ruim 144.000 mensen wonen, winkelen en werken in de levendige buurten van West en vinden rust en vertier in de parken. West bestaat uit vier wijken met ieder een eigen uitstraling en sfeer. Er zijn in West honderden cafés en restaurants. Er worden, met name in het Westerpark, jaarlijks talloze evenementen georganiseerd. West bruist! Maar daarmee komt een verantwoordelijkheid om alles wel in goede banen te leiden. Bij de afdeling Vergunningen, Toezicht & Handhaving (VTH) vervullen wij een sleutelrol. De afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) is verantwoordelijk voor het toetsen van vergunningsaanvragen, het toezicht en de handhaving in de bebouwde ruimte. De medewerkers zien toe op de naleving van regelgeving en vergunningen en treden op ter voorkoming of beëindiging van overtredingen en de ongewenste effecten hiervan. De gemeente Amsterdam werkt graag op een eenduidige manier in het verlenen van diensten aan klanten. Hoewel elk stadsdeel haar eigen afdeling VTH heeft, wordt de samenwerking onderling nadrukkelijk opgezocht. Voortdurend zijn we op zoek naar de beste samenwerkingsvorm en het zo uniform mogelijk bedienen van de Amsterdamse burgers en ondernemers. De afdeling bestaat uit vier verschillende teams: Vergunningen Bouw, Vergunningen Gebruik, Toezicht & Handhaving en Procesuitvoering. De afdeling VTH in stadsdeel West bestaat uit ruim 80 collega’s.



Dit breng je mee:

Senior vergunningverlener Horeca & Evenementen, met specialisatie op evenementen, harde eisen:


-Motivatie

- Minimaal acht jaar ervaring met het behandelen van (politiek complexe) evenementvergunningen;

  • Gespecialiseerde opleiding over evenementen en drank en horecawet gevolgd.

  • Ruime ervaring met direct adviseren aan College of bestuur;

  • Ervaring met bezwaar- en beroepsprocedures op evenementvergunningen;

  • Breed inzetbaar als medewerker APV, ook in te zetten op horeca.



Aan competenties breng je mee:

· Analytisch vermogen: Kan hoofd- en bijzaken onderscheiden, een vraagstelling in onderdelen uitsplitsen en logische verbanden leggen tussen de verschillende deelaspecten.

· Oordeelsvorming: Komt op basis van informatie en analyse van een gegeven situatie tot een weloverwogen en realistisch oordeel.

· Klantgerichtheid: Speelt in op de wensen en behoeften van de klant.

· Samenwerken: Levert een constructieve bijdrage aan een gezamenlijk resultaat, in het bijzonder aan de sfeer en de relaties binnen de groep of het team.

· Besluitvaardig: Neemt besluiten als de situatie daarom vraagt. Hakt knopen door en schept duidelijkheid.

· Stressbestendig: Blijft effectief werken onder druk, bij tegenslag en/of in een hectische omgeving. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten