Yacht Freelance

Freelance Secretaris voor de Commissie Werkelijke Schade (ZZP)

Geplaatst 15 okt. 2024
Project ID: 9167791
Plaats
Utrecht
Uren
36 Uur/week
Periode
1 jaar
Start: 1 jan. 2025
Einde: 31 dec. 2025
Tarief
0 - 105 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 31 okt. 2024 12:00

De Commissie Werkelijke Schade (hierna: CWS), een onafhankelijke commissie die advies uitbrengt aan de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (hierna: UHT), heeft als taak het beoordelen van de aanvullende werkelijke schade die gedupeerde ouders hebben ondervonden. De CWS bestaat uit de commissieleden (9) en het secretariaat (75), aangestuurd door de teamleiders (3). De organisatie groeit heel snel. Als secretaris maak je deel uit van het Secretariaat CWS, waar voornamelijk juristen werken.



Tezamen met de commissieleden, teamleiders en de secretarissen die de dossiers behandelen, vormt dit de uitvoeringsorganisatie van de CWS. 



Opdrachtomschrijving 

De taken van de secretaris zijn onder andere:

•het doorgronden en voorbereiden van een dossier, gebaseerd op het verzoek van het verzoek van de ouder, corresponderen met ouders en gemachtigden;

•het deskundig schrijven van een concept advies;​​​

•het voeren van toelichtingsgesprekken met de gedupeerde ouders; 

•opstellen eindadvies;

•het toepassen van het vastgestelde beleidskader door de CWS en daarnaast het toepassen van maatwerk met betrekking tot specifieke adviezen; 


Dit alles in afstemming met de commissieleden van de betreffende deelcommissie.


Dit betekent dat je een secretaris bent, die enthousiast en praktisch, zelfstandig aan de slag gaat. Je bent communicatief vaardig en in staat om kort en bondig adviezen op te stellen. Daarnaast ben je proactief en samenwerkingsgericht; je zíet het werk en kunt daarbij schakelen met juristen en niet-juristen. Flexibiliteit en een dynamische werkomgeving passen je goed. Je bent gestructureerd, consciëntieus, accuraat en analytisch sterk. Zakelijk, oog voor detail en resultaatgericht zijn belangrijke eigenschappen. Tot slot ben je bestuurlijk en organisatorisch sensitief en ligt de nadruk altijd op empathisch communiceren met de ouders.



Knock-out criteria

  • Motivatie toevoegen

  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 10 jaar aantoonbare ervaring met het schrijven van juridische documenten, adviezen of rapporten en het uitvoeren van diepgaande juridische analyses. Aantoonbaar middels gedetaileerde beschrijving van relevante werkervaring in het cv.

  • Verplicht 2 kantoordagen op locatie Orteliuslaan - Utrecht

  • WO werk en denk niveau, aantoonbaar middels een WO diploma Rechtsgeleerdheid

  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift op B2 niveau, aantoonbaar middels certificaat of diploma.



Let op: Fulltime beschikbaarheid (ook op locatie) in de eerste 3-4 weken is een must in verband met de juiste onboarding.



Wensen

-De mate waarin kandidaat ervaring heeft met het werken als Griffier bij een rechtbank (15 punten)

-De mate waarin kandidaat ervaring heeft met het werken als jurist bijvoorbeeld in civielrecht of letselschade (15 punten)

-De mate waarin kandidaat ervaring heeft met het werken als secretaris bij een bezwaarcommissie (10 punten)

-De mate waarin kandidaat ervaring heeft met klantgericht werken en in staat is om de belangen van clienten en stakeholders te behartigen zonder de juridische integriteit in gevaar te brengen (10 punten)



Competenties

Organisatiesensitiviteit - Bestuurssensitiviteit - Mondelinge uitdrukkingsvaardigheid - Inlevingsvermogen - Accuraat werken



Als je reeds ervaring hebt opgedaan bij UHT, stuur dan een referentie mee. Mocht de referentie niet op tijd binnen zijn, zet dan de naam van de teamleider met mobiele nummer in jouw motivatie.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten