Yacht Freelance

Freelance Handhavingsjurist / Beleidsadviseur VTH (ZZP)

Geplaatst 7 dec. 2023
Project ID: 9145515
Plaats
Amsterdam
Uren
36 Uur/week
Periode
Start: z.s.m.
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 15 dec. 2023 01:00

Per direct jouw kennis van juridische handhaving en ervaring met beleidsadvisering en -ontwikkeling laten gelden voor de gemeente Amsterdam? Dat kan! Wij zoeken voor de komende maanden een ervaren jurist die de ambitie heeft voor stadsdeel Centrum resultaten te boeken door juridisch op overtredingen te handhaven en als adviseur bij te dragen aan de verkenning van juridische instrumenten.



Als Jurist bij Vergunningen Toezicht en Handhaving (VTH) voer je het gemeentelijk beleid uit en handhaaf je op overtredingen. Je onderzoekt zaken en toetst op wet- en regelgeving. Je brengt actuele jurisprudentie in stelling. Op twee specifieke projecten, de aanpak souvenirwinkels en de aanpak drugsimago in delen van de detailhandel, geef je gevraagd en ongevraagd advies aan de projectleider. Met jouw inzet draag je bij aan de veiligheid, minder overlast en minder verloedering in het centrum van Amsterdam.


  • Je werkt met collega’s aan een handhavingsstrategie en concrete afspraken over toezicht en de juridische opvolging in aanpak van souvenirwinkels.

  • Je organiseert samenwerking om nieuwe instrumenten te ontwikkelen voor de aanpak van het drugsimago in sommige delen van de detailhandel.

  • Je onderzoekt nieuwe instrumenten voor de effectieve aanpakken van overtredingen in dat verband en je adviseert de projectleider gevraagd en ongevraagd.

  • Je laat controleren of een winkelier in het gebied Hoogstraten de vergunningvoorschriften naleeft.

  • Je onderzoekt nieuwe kansen om ongewenste reclame makkelijker tegen te gaan.


Je werkt vanuit het stadhuis aan Amstel 1 mee aan het beleid en de uitvoering ervan in stadsdeel centrum van Amsterdam. Stadsdeel centrum is het grootste stadsdeel dat dag en nacht, 365 dagen per jaar leeft. Met een enorme dichtheid van horecagelegenheden en (souvenir)winkels is hier elke dag meer dan genoeg te beleven. Het Team Procesuitvoering is een onderdeel van de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH). De afdeling VTH bestaat uit 6 teams, het stedelijke team VTH Prostitutie en VBT, de teams Bouw- en Gebruikstoezicht, de teams Vergunningen Wabo en Horeca/APV en het team Procesuitvoering. Je gaat aan de slag bij het team Procesuitvoering en in twee projecten uit de Aanpak Binnenstad.



Functie-eisen:


  • Een juridische opleiding op hbo/wo niveau, bij voorkeur op het gebied van het Omgevingsrecht, Algemeen Bestuursrecht of Criminologie.

  • Ten minste drie jaar ervaring als (handhavings-) jurist, inclusief zittingservaring.

  • Kennis van het Omgevingsrecht, de APV, Alcoholwet, Opiumwet en Wet ED.

  • Aantoonbare ervaring met advisering over Veiligheidsbeleid, en de mate van toepasbaarheid en handhaafbaarheid ervan.

  • Zeer goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten