Yacht Freelance

Freelance Concerndirecteur Afdelingshoofd Zorg en Welzijn (ZZP)

Geplaatst 14 mei 2024
Project ID: 9157677
Plaats
Almere
Uren
32 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 27 mei 2024
Einde: 30 nov. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 22 mei 2024 12:00

Concerndirecteur afdelingshoofd zorg en welzijn

De afdeling zorg en welzijn zet zich hierbij in het bijzonder in voor alle inwoners in een kwetsbare positie. Dit wordt gedaan op het gebied van onder andere maatschappelijke ondersteuning, jeugd, welzijn, beschermd wonen, maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en openbare geestelijke gezondheidszorg.

De afdeling, die bestaat uit 190 medewerkers, heeft een duidelijke missie: 


‘’Onze missie is om de mensen in onze stad, die dat nodig hebben, passende zorg en ondersteuning te bieden. Bij voorkeur vanuit hun eigen omgeving. Gezamenlijk met onze maatschappelijke partners in de stad streven wij er naar dat alle inwoners optimaal kunnen participeren in onze samenleving.’’

Bij deze ambitie en het huidige tijdperk, horen als vanzelfsprekend ook de nodige ontwikkelopgaven. Voor ons als organisatie staat het herstellen van het vertrouwen in de overheid hoog op de agenda. 

Daarnaast is de transformatie van de jeugdzorg, een urgent onderwerp met een hoog politiek afbreukrisico, waarbij de afdelingsmanager richtinggevend is. Ook de houdbaarheid van het stelsel van zorg, in samenwerking met het sociaal domein is een belangrijk onderwerp.

Tot slot moet er ook gekeken worden naar de bestaanszekerheid van de inwoners, hoe wij kansengelijkheid en gezondheid gaan bevorderen, hoe kunnen wij de toekomstige houdbaarheid van de zorg waarborgen en daarbij de sociale samenhang en informele onderlinge zorg bevorderen. En dat alles binnen de randvoorwaarden van duurzame betaalbaarheid voor de gemeente. 


Wat ga je doen als concerndirecteur afdelingshoofd zorg en welzijn

Als afdelingsmanager breng je de herinrichting een stap verder en inspireer je medewerkers tot verdere bewegingen. Zodat de beleidsvraagstukken ook tot een concrete uitwerking komen, met daarbij voelbare en zichtbare resultaten voor de inwoners gemeente Almere. Zo gaat de afdeling zorg en welzijn haar steentje bijdragen aan een sociaal veerkrachtig Almere. Waarbij je continu gaat staan voor het gedachtegoed om dit ‘’samen met de stad’’ te bewerkstelligen. 

Doordat je vanuit daadkracht richting weet te geven aan de maatschappelijke opgaven, sta je ook voor de ontwikkeling van jouw afdeling. Het is belangrijk dat je hier een actieve rol in pakt en weet te schakelen tussen diverse leiderschapsrollen, de ene keer meer sturend en een volgende keer vooral vanuit een faciliterende rol, afhankelijk van waar de situatie om vraagt.



Wie ben jij

Daadkrachtig, zelfverzekerd en werkend vanuit verbinding, dat zijn kenmerken waar jij jezelf volledig in herkent. Door jouw luisterend vermogen en de ruimte die je weet te geven aan de kennis en input van de medewerkers op de afdeling, creëer je een veilige en innovatieve werkomgeving. Jouw toegankelijkheid, eerlijkheid en transparantie in communicatie maken dat geven en ontvangen van feedback voor jou vanzelfsprekend is. De complexiteit van bestuurlijke en politieke aangelegenheden in een grote organisatie vormen voor jou geen obstakel, maar een uitdaging waar je moeiteloos mee omgaat. Je weet een positief, kritische denkwijze te hanteren en je bent in staat om goede reflecties toe te passen. Hieruit blijkt dan ook dat je een ervaren leider bent, met voldoende omgevingsbewustzijn en strategische inzichten. 



Wat breng je mee als concerndirecteur afdelingshoofd zorg en welzijn

  • Een afgeronde universitaire opleiding in de richting van management, bestuurskunde, bedrijfskunde of sociale wetenschappen;

  • Minimaal 5 jaar ervaring als concern directeur en/of afdelingsmanager bij grote organisaties;

  • Aantoonbare ervaring met verandertrajecten;

  • Aantoonbare ervaring met het aansturen van grote teams en MT's;

  • Ervaring binnen het sociaal domein, bij voorkeur in de richting van zorg en welzijn;

  • Ervaring opgedaan bij grote overheidsinstellingen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten