Yacht Freelance

Freelance Agile IT Opgavemanager Digitalisering Poststromen (ZZP)

Geplaatst 19 jul. 2024
Project ID: 9162422
Plaats
Den Haag, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 aug. 2024
Einde: 1 feb. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 23 jul. 2024 12:00

Ben jij een gedreven opgavemanager met een passie voor innovatie en digitalisering? Wil je bijdragen aan het verbeteren van de dienstverlening binnen gemeente Den Haag? Dan zijn wij op zoek naar jou!


 Als Opgavemanager Digitalisering Poststromen OCW (Onderwijs, Cultuur en Welzijn), ben jij de drijvende kracht achter de digitalisering van poststromen binnen onze gemeente. Jij zorgt ervoor dat onze poststromen efficiënt, veilig en gebruiksvriendelijk worden gedigitaliseerd. Je werkt nauw samen met diverse afdelingen en externe partners om dit belangrijke project tot een succes te maken.



Verantwoordelijkheden:


  • Leidinggeven aan deze opgave: Wij werken agile met scrum teams die jou ondersteunen in het realiseren van de resultaten. Jij stelt ontwerp- en implementatieplannen op, voert ze uit, bewaakt de voortgang en zorgt ervoor dat deadlines worden gehaald.

  • Stakeholder Management: Je onderhoudt contact met alle betrokken partijen, van interne afdelingen tot externe leveranciers, en zorgt voor een soepele communicatie en samenwerking.

  • Procesoptimalisatie: Je analyseert de huidige poststromen en identificeert mogelijkheden voor verbetering en digitalisering.

  • Realisatie: Samen met de betrokken teams (MDT’s genaamd), zorg je voor de realisatie van de digitalisering van in- en uitgaande post per OCW-afdeling. Je werkt is pas gereed nadat een gedigitaliseerde poststroom werkend en getest is opgeleverd.

  • Risicomanagement: Je anticipeert op mogelijke risico’s en neemt proactief maatregelen om deze te mitigeren.

  • Budgetbewaking: Je beheert het projectbudget en zorgt voor een kostenbewuste uitvoering van het project.




Ervaring:

  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als IT projectmanager, opgavemanager; bij voorkeur in de publieke sector of binnen complexe organisaties;

  • Expertise: Je hebt aantoonbare ervaring met digitaliseringstrajecten en kennis van poststromen en documentbeheer;

  • Expertise: Je hebt ervaring met het realiseren van opgaven/initiatieven/epics binnen een agile omgeving en hebt kennis van het werken met JIRA;

  • Opleiding: Je hebt een relevante hbo- of wo-opleiding afgerond, bij voorkeur in de richting van IT, Document- en Recordmanagement, Bedrijfskunde of een gerelateerd vakgebied.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten