Yacht Freelance

Freelance Teamhoofd Businesscontrol (ZZP)

Geplaatst 20 aug. 2024
Project ID: 9164251
Plaats
Den Haag, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 9 sep. 2024
Einde: 9 mrt. 2025
Tarief
0 - 115 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 23 aug. 2024 12:00

Vanwege het vertrek van het huidige teamhoofd per 1 november is het COA op zoek naar een interim teamhoofd business control met ervaring binnen de overheid, lokaal of landelijk. Bij voorkeur ervaring in een baten lasten dienst. Het huidige teamhoofd business control zal per 1 november vertrekken. Het streven is om vanaf begin oktober een inwerktraject te starten zodat per 1 november 2024 de taken volledig overgenomen kunnen worden.


Het betreft hier een periode van maximaal 9 maanden vanaf medio oktober 2024 tot 1 juli 2025. E.e.a. is afhankelijk van de snelheid waarmee een vast teamhoofd geworven kan worden.

Van het interim TH Business control wordt verwacht dat hij/zij dagelijks leiding geeft aan het team business control dat bestaat uit circa 29 medewerkers, waarvan circa 30% externe medewerkers. Deze medewerkers houden zich o.a. bezig met de uitvoering van de planning en control cyclus waarbij zij het management zowel op de locaties, binnen de  In 2024 zal er gewerkt worden aan het implementeren van AFAS.

Zodra er meer inzicht is in hoe de doorontwikkeling v

an de financiële functie vorm gegeven wordt, een wervingsprocedure gestart worden voor een nieuw teamhoofd. De dynamiek en de sterke groei van het COA vraagt echter om continuïteit in de aansturing van dit team en wordt er gezocht naar een interim teamhoofd. 

Als teamhoofd business control bij het COA…


…geef je op energieke en coachende wijze richting aan de werkzaamheden en de prioriteiten van het team. Je bent een sparringpartner voor jouw medewerkers, de afdelingen en alle opvanglocaties van het COA. Je werkt daarbij nauw samen met de andere teams binnen de afdeling Financiën, de financiële administratie, financial control, inkoop en bedrijfsadministratie (waaronder salarisadministratie). Daarnaast werk je ook veel samen met het team concern control en strategische bestuursondersteuning (op gebied van portfoliomanagement).

Er wordt van je verwacht dat je met je beschikbare kennis, ervaring en vaardigheden snel in staat bent om de juiste prioriteiten te stellen en de werkzaamheden daarop aan te passen.

Het team

Het team business control is onderdeel van de afdeling Financiën, onderdeel van de directie bedrijfsvoering. Het team bestaat uit business controllers (zowel binnen de regio’s als bij de stafadelingen), senior business controller (t.o.v. Directeuren en manager vastgoed) en een senior beleidsmedewerker. De verdeling van taken is deels gericht op basis van de organisatie indeling van het COA. Er wordt gewerkt met klantenteams waarin medewerkers van financial control, business control en FA in deelnemen. Het team opereert in een dynamische omgeving waar veel verandert. Als hoofd van het team laveer jij de medewerkers hier doorheen.

Je kunt meteen aan de slag met :

-         In kaart brengen capaciteitsbehoefte team business control en het ontwikkelen van ‘sleutels’ om te komen tot geraamde verwachte capaciteitsbehoefte waarbij een plan van aanpak opgezet wordt om het aantal interimmers/externen te verminderen:

-         Overgang naar AFAS en impact op werkzaamheden business control, belangrijke vraagstukken daarbij zijn beschikbaarheid en kwaliteit Management informatie, formatiebeheer en sturing op volledigheid uitgaven;

-         Samenwerking tussen financial, business- en concern control op o.a. de dossiers planning & control cyclus en risicomanagement;

-         Inzet business control op het gebied van sturing op duurzaamheid.

Wat vragen we van jou?


Je bent een dienstverlenende teamspeler die graag het voortouw en besluiten neemt. Een professional die met veel enthousiasme op een coachende manier het team financial control wil aansturen. De belangrijkste competenties die nodig zijn om deze functie succesvol te bekleden zijn overtuigingskracht, inlevingsvermogen, communicatieve vaardigheden, visie en coachend leidinggeven.


Daarnaast is beschik je over:


·      HBO+ / WO niveau bij voorkeur in een richting van bedrijfskunde, control of accountancy;

·      Enkele jaren aantoonbare ervaring met business control werkzaamheden in een complexe bestuurlijke context;

·      Analytisch sterk;

·      leidinggevende ervaring;

Ervaring met ERP-oplossingen SAP en/of AFAS

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten