Yacht Freelance

Freelance Sr Adviseur Programmamanagement (ZZP)

Geplaatst 9 feb. 2024
Project ID: 9150098
Plaats
Den Haag
Uren
40 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 15 mrt. 2024
Einde: 14 sep. 2024
Tarief
100 - 134.9 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 15 feb. 2024 12:00

Als senior programma adviseur Programmamanagement ben je de rechterhand en sparringpartner van de programmamanager. Deze functie is vergelijkbaar met een chief of staff -functie.

Je belangrijkste rol is het ontzorgen van de programmamanager op alle vlakken van programmamanagent. Binnen het onderdeel programmamanagement lopen de onderdelen Teamontwikkeling, Strategische ontwikkeling van het programma, Planning Monitoring, Inkoop, Financiën. Deze rol is een combinatie van procesmatige ondersteuning en strategische advisering. Je bereidt overleggen voor, stemt dit af met de programmamanager en zit vergaderingen voor.

Je houdt – net als de programmamanager – overzicht op alles wat er speelt en kunt schakelen op strategisch en operationeel niveau als er iets nodig is. Het is aan jou om het grote palet aan projecten, hun inhoud en de gevoeligheden snel eigen te maken. Je houdt actief overzicht van wat er speelt op onze onderwerpen. Zowel binnen de organisatie als buiten in de politiek en samenleving. Bij nieuwe ontwikkelingen of actualiteiten informeer jij direct de programmamanager over relevante kansen en risico’s.

Je bent vaak het tussenstation tussen de diverse teamleden en de programmamanager, waarbij je stukken aanscherpt, optimaliseert en strategische elementen toevoegt.

Je coördineert jaarplannen, rapportages en strategische plannen. Je stimuleert de onderlinge verbinding tussen onderdelen en draagt bij aan de integraliteit en samenhang van de diverse activiteiten van het programma. Onderdeel van deze rol is ook de afstemming met interne stakeholders, zoals andere afdelingen en programma’s. Jij weet wie je op welk moment moet aanhaken om af te stemmen, zodat relevante stakeholders goed zijn betrokken en stukken soepel geaccordeerd kunnen worden.

Daarnaast ben je vliegende keep voor het team als er gaten vallen. Je springt in om collega’s te ondersteunen of neemt soms tijdelijk grotere projecten onder je hoede. Daarnaast is het ook mogelijk dat je meewerkt aan de inhoudelijke projecten met grote bestuurlijke belangen of strategische risico’s.

Binnen het programmateam van TiI zit er altijd een uitvoerend element binnen de strategische functies. Dit betekent dat je ook zelf stukken schrijft, waar nodig schakelt met secretariaten en je hand niet omdraait voor het uitwerken van een overleg of het maken van een planning.


Voor voorbeelden van concrete werkzaamheden wordt naar de bijlage verwezen.

- Strategisch advies op diverse thema’s (inhoudelijk tot aan werving en selectie)

- Presentaties voor stuurgroep en andere besluitvorming voorbereiden (zowel inhoudelijke als praktisch) i.s.m. de bestuurlijk adviseur

- Exit-strategie van het programma richting 2027 ontwikkelen ism programmamanager

- Jaarplan en Jaarverslag ontwikkelen en opstellen

- Meedenken over programma-ontwikkeling en uitvoeren verbeterslagen

- Aanscherpen voortgangsrapportages (zowel voor intern als extern publiek)

- Aanspreekpunt beleidsdirecties en begeleiden van verdere ontwikkeling capaciteit bij beleidsdirecties

- Samenwerking en relatie ondernemingsraad uitbouwen



Functie-eisen:


  • Ervaring als strategisch adviseur bij Rijksoverheid of in een strategische omgeving

  • Ervaring in het werken binnen programma's of projecten

  • Minimaal WO denk- en werkniveau

  • Vaardigheden in procesmanagement en het begeleiden van sessies.

  • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden.

  • In staat het krachtenveld van stakeholders en belangen te doorzienen hierop in te spelen

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten