Yacht Freelance

Freelance Senior Jurist/Vaktechnisch Adviseur (ZZP)

Geplaatst 22 aug. 2024
Project ID: 9164373
Plaats
Utrecht, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
9 maanden
Start: 16 sep. 2024
Einde: 30 jun. 2025
Tarief
0 - 87 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 29 aug. 2024 12:00

Je komt te werken bij:

De Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) is een afdeling speciaal ingericht voor het herstellen van het geschonden vertrouwen van de burger, het herbeoordelen en het compenseren van burgers die getroffen zijn door de toeslagen Kinderopvang.

UHT werkt net als Toeslagen/ regulier met een vaktechnische lijn van lavaco, vaco en vta. Deze vaktechnische lijn is verantwoordelijk voor het faciliteren en bewaken van de kwaliteit. Daarbij behoort in het bijzonder de vertaling en implementatie van (nieuwe) wet- en regel-geving naar de uitvoering en begeleiding van medewerkers.

Bij UHT is ook de taak belangrijk om continue scherp te blijven op de interpretatie en doorvertaling van het beleid en de effecten hiervan. De vaktechnisch adviseur is mede verantwoordelijk voor een goede balans tussen ouderperspectief, zorgvuldigheid en snelheid.


Als Vaktechnisch Adviseur ga je je bezig houden met: 

  • Je adviseert het management en de vaco over te ontwikkelen vaktechnische uitgangspunten. Daarvoor signaleer en escaleer je juridisch/vaktechnische vraagstukken die landelijke, publicitaire en/of politieke gevolgen kunnen hebben. Je creeert draagvlak voor de vaktechnische uitgangspunten bij de organisatie.

  • Je stuurt aan en organiseert kennisoverdracht op inhoudelijk/ vaktechnisch niveau.Je draagt verantwoordelijkheid om in individuele dossiers te bepalen hoe deze binnen de juridisch/ vaktechnische kaders af te doen in het reguliere uitvoeringsproces.

  • Je deelt actief actuele vakkennis en inzichten met de medewerkers en begeleidt en coacht hen. Je vertaalt vaktechnische ontwikkelingen naar praktische aanwijzingen voor de uitvoering.

  • Je dient als vaktechnische sparringpartner voor de medewerkers.




Beschrijving afdeling/team

Je komt in een groeiend team terecht. Daarom is er altijd reuring en verandering. Jij houdt het overzicht en zorg je ervoor dat je vindbaar bent voor collega's van van jouw afdeling maar ook van de samenwerkende afdelingen. Het team werkt met targets en doelstellingen. Jouw zakelijke doch persoonlijke aanpak kun je hier volledig tot bloei laten komen.Het team komt op dinsdag en donderdag op kantoor samen. Dit zijn verplichte dagen.



Knock out criteria

  • Kandidaat heeft minimaal WO werk en denk niveau. Dit kan aantoonbaar worden gemaakt middels een afgeronde WO opleiding in de richting van rechtsgeleerdheid

  • Kandidaat heeft minimaal 6 maanden kennis en/of werkervaring met de herstelwetgeving en de algemene wet bestuursrecht.

  • Kandidaat heeft inhoudelijke kennis van en met de nieuwe regelingen (o.a. EX-TP, HZK)

  • Minimaal 7 jaar juridische ervaring waarvan 5 jaar juridische advisering.




Kwaliteitswensen

  • De mate waarin kandidaat ervaring heeft met het (Breed) deskundig zijn op zijn of haar proces

  • De mate waarin kandidaat ervaring heeft met verbindend en overstijgend denken over eigen processen heen

  • De mate waarin kandidaat ervaring heeft met het bezwaarproces UHT

  • De mate waarin kandidaat ervaring heeft in een soortgelijke rol binnen UHT

  • De mate waarin kandidaat ervaring heeft met compensatieberekeningen



Graag ontvangen we een CV waaruit duidelijk blijkt dat je in ieder geval aan de knock-out criteria / harde eisen voldoet. Laat dit ook duidelijk naar voren komen in je motivatiebrief.

Bovendien: Reageer zo snel mogelijk, de vacature kan eerder gesloten worden bij voldoende geschikte kandidaten.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten