Yacht Freelance

Freelance Senior Inkoper (ZZP)

Geplaatst 30 sep. 2024
Project ID: 9166677
Plaats
Den Haag
Uren
36 Uur/week
Periode
9 maanden
Start: 26 sep. 2024
Einde: 30 jun. 2025
Tarief
0 - 110 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 3 okt. 2024 23:00
  • Belangrijk dat je voldoet aan alle harde eisen en zo goed mogelijk aan de wensen.

  • We ontvangen graag heldere motivatie en CV, beide in het Nederlands



Jobomschrijving

Voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), onderdeel van ministerie van Economische Zaken, zijn wij op zoek naar een Senior Inkoper.

Een paviljoen voor de wereldtentoonstelling in Osaka, het helpen met regelen van drinkwater bij overstromingen in Afrika, gebruik van bestrijdingsmiddelen verminderen bij de teelt van koffie, verbeteren in het kader van een internationaal hulpprogramma, of innovatiepartnerschappen opzetten voor inkooptrajecten: als inkoper bij het inkoopuitvoeringscentrum van Economische Zaken doe jij belangrijke aankopen voor ons land en voor de wereld. Met jouw kennis en ervaring leid jij grotere inkooptrajecten in goede banen en zorg je voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Impact maken met inkoop;

Jij weet hoe belangrijk dat is. Veel van deze projecten gaan over het verbeteren van leefomstandigheden en bestaanszekerheid in armere landen. Omdat het over internationale opdrachten gaat, moeten de stukken regelmatig in het Engels worden opgesteld. Je beheerst het Engels dan ook goed. Het kan uiteraard ook voorkomen dat je jouw hulp gevraagd wordt bij inkoopprojecten voor een andere delen van de organisatie, met interessante onderwerpen als windmolenparken op zee of dierengezondheid.

Al in een vroeg stadium probeer je de inkoopvraag helder te krijgen. Wat is er precies nodig? Hoe zit de markt in elkaar? Door goed door te vragen achterhaal jij de daadwerkelijke behoefte, die soms heel anders is dan de klant in gedachten heeft. Daarom is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat. Op basis van jouw vakkennis adviseer je een passende inkoopprocedure en samen met de klant kom je tot de beste keuze. Je denkt out of the box en komt met verrassende oplossingen voor een inkoopvraagstuk. De knoppen voor zoeken naar ruimte voor Maatschappelijk Verantwoord Inkopen, ISV en innovatie staan bij jou altijd aan. Je zoekt hierbij actief naar de maximale ruimte binnen wet- en regelgeving. Dit verwoord je vervolgens in adviezen of aanbestedingsstukken. Ook lever je een bijdrage aan het beoordelen van inschrijvingen en offertes. Best value for taxpayers money is jou op het lijf geschreven.

Door de relatief grote hoeveelheid geld kun jij met inkopen echt een verschil helpen maken. Je zoekt hierbij naar de maximale ruimte binnen wet en regelgeving en streeft naar de grootst mogelijke maatschappelijke impact. Zo doelmatig mogelijk inkopen bij wat er rechtmatig mogelijk is. Dit verwoord je vervolgens in adviezen en aanbestedingsstukken. Ook lever je een bijdrage aan het beoordelen van inschrijvingen en offertes.


In projectteams pak jij je rol en laat jij je expertise zien. Naast je eigen inkooptrajecten kijk je ook over de schouders van wat minder ervaren collega's mee, om hen te helpen met grotere trajecten.




Herken jij je in onderstaande (let op dit zijn eisen):

  • Je hebt meerdere jaren aantoonbare relevante ervaring met het zelfstandig leiden en uitvoeren van multidisciplinaire Europese aanbestedingen

  • Je hebt ervaring met het opereren in een (politiek-) bestuurlijke omgeving

  • Je functioneert op HBO+ of WO-niveau

  • Je hebt ruime ervaring met adviseren

  • Je communiceert professioneel (mondeling & schriftelijk) in het Engels




Verder is het fijn als je

Ervaring hebt op het gebied van Internationale economische programma's met een grote economische of maatschappelijke impact (is een pré)

Beschikt over goede advies-, projectmanagement- en communicatievaardigheden



 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten