Yacht Freelance

Freelance Senior Copywriter Arbeidsmarktcommunicatie O&P Rijk (ZZP)

Geplaatst 30 jul. 2024
Project ID: 9163120
Plaats
Den Haag, Hybride
Uren
14 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 30 jan. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 2 aug. 2024 12:00

Opdrachtgever

O&P Rijk is de HR-dienstverlener van de Rijksoverheid. We kennen als geen ander de Rijksoverheid. We nemen onze expertise mee van opdrachtgever naar opdrachtgever. Als het gaat om arbeidsmarktcommunicatie, heeft het Rijk een stevige ambitie. Het Rijk is in al haar diversiteit één aantrekkelijke werkgever, profileert zich daarom als één aantrekkelijke werkgever en werft daarom ook als één aantrekkelijke werkgever. Door de vraag naar nieuwe medewerkers te bundelen, ontstaat een sterk werkgeversmerk op de arbeidsmarkt en een enorme gezamenlijke wervingskracht. Hiervan profiteert iedere afzonderlijke organisatie binnen de Rijksoverheid. Binnen O&P Rijk verzorgt de afdeling Arbeidsmarktcommunicatie (AMC) de rijksbrede arbeidsmarktcommunicatie namens de Rijksoverheid. We leveren een breed pakket aan communicatie-expertise en –producten.


Project

Binnen de afdeling verzorgt het team Online & Content Marketing de online communicatie over werken bij de Rijksoverheid voor diverse interne en externe doelgroepen. Voor de externe doelgroep doen we dat op de website Werkenvoornederland.nl en voor de interne doelgroep via de website Mobiliteitsbank.nl. De Werkenvoornederland.nl website en de bijbehorende social mediakanalen zijn een belangrijk onderdeel van de campagne Werken voor Nederland, waarmee het imago van de Rijksoverheid als werkgever onderhouden en verbeterd wordt. Behalve alle vacatures bij de Rijksoverheid vind je op Werkenvoornederland.nl vooral veel verhalen van rijksmedewerkers die enthousiast vertellen over hun werk binnen de Rijksoverheid. De redactie zorgt ervoor dat de basisinformatie over werken bij de Rijksoverheid actueel is en verzorgt de contentproductie voor maatwerkopdrachten van rijksorganisaties.


Opdrachtomschrijving

Ter versterking van het team zoeken we een senior copywriter Arbeidsmarktcommunicatie. In deze rol:

  • Weet je in goede samenwerking met de communicatieadviseur invulling te geven aan de communicatiestrategie;

  • Bedenk je de opzet en het doel van nieuw te maken content samen met de redactie of met de projectgroep(en) waaraan je deelneem.

  • Onderhoud je contacten met rijksonderdelen en producenten van content.

  • Weet jij hoe je content items ontwikkeld waarbij het je lukt dat het niet de Rijksoverheid is die praat, maar een enthousiast, persoonlijk content item is waarmee we de doelgroep weten te raken.

  • Schrijf en redigeer je artikelen, testimonials en andere content op basis van telefonische of faceto-face interviews met rijksmedewerkers.

  • Je bent sterk in het ontwikkelen voor cross mediale content (platform, social media, advertising, offline kanalen en kun je indien nodig adviseren over de type content die een doelgroep kan ontwikkelen. Denk aan type blogs tot aan whitepapers of carrousel posts

  • Zorg je ervoor dat de contentitems passen bij de tone of voice en de huisstijl van Werkenvoornederland.nl en de doelgroep.

  • Denk je mee over content formatontwikkeling en werk je formats uit voor nieuwe communicatiemiddelen.

  • Ben je zowel als contentspecialist maar voornamelijk als tekstschrijver inzetbaar op doelgroep aanpakken en wervingsprojecten voor rijksorganisaties


In deze opdracht werk je samen met teamleden van de afdeling Werken voor Nederland, die vallen onder het ministerie van Binnenlands Zaken en Koninklijke relaties


Toelichting uren

Maximaal 350 uur in een periode van 6 maanden, aantal uur per week is een gemiddelde van 350 uur: 26 weken =14 uur per week. De uren liggen per week niet vast, het is op oproepbasis. Prognose van de inzet is tussen 12 en 14 uur per week (350 uur). De verwachting is dat 12 uur toereikend zal zijn maar wanneer deze inschatting te krap is, biedt het contract ruimte tot 14 uur per week. Verder brengt de aard van de inzet mee dat er pieken en dalen kunnen zijn in de inzet. Wanneer de gevraagde werkzaamheden zullen toenemen, zal de inzet in deze periode daarom heen groter zijn dan de gemiddelde omvang.



Kennis, ervaring, competenties en vaardigheden

  • Je beschikt over minimaal hbo-niveau werk- en denkniveau

  • Je beschikt over over de competenties: initiatiefrijk, gedreven, oog voor detail/overzicht behouden, merk en doelgoep-denken en ad hoc werken. Je kunt zelfstandig uit de voeten met de uitvoering van de communicatiestrategie en kun je content voor de website in diverse contentmanagementsystemen plaatsen. Ervaring met het CMS Bloomreach is een pré.

  • Je kunt zelf goed interviewen en schrijven, maar je kunt ook breder meedenken hoe we een verhaal zo goed mogelijk kunnen vertellen via content. Op de site en via social media, en bijvoorbeeld door toevoeging van beeld, video of infographics.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten