Yacht Freelance

Freelance Senior Copywriter (Strippenkaart) (ZZP)

Geplaatst 15 jul. 2024
Project ID: 9162026
Plaats
Groningen, Hybride
Uren
10 Uur/week
Periode
11 maanden , 4 weken
Start: 2 sep. 2024
Einde: 2 sep. 2025
Tarief
60 - 80 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 16 jul. 2024 12:00
  • Belangrijk dat je voldoet aan alle harde eisen. Anders wordt de kdd afgewezen.

  • We ontvangen graag motivatie en CV, beide in het Nederlands.

  • Let op! Het is een strippenkaart constructie: Totaal aantal uren in de initiële periode: 530 uur. Is dus op oproepbasis.

  • Max tarief voor deze functie is: €80,- . Dit kan alleen geboden worden wanneer je 100% voldoet aan de gestelde eisen/wensen en competenties



Opdrachtomschrijving:


Studenten, onderwijsinstellingen en inburgeraars geven waar ze recht op hebben, dat is de opgave waar DUO iedere dag weer voor staat. Om dat in de toekomst nóg beter te doen, hebben we intern onze ambities aangescherpt en krijgen we vanuit het programma ‘Werk aan Uitvoering’ ook extra middelen om onze dienstverlening te verbeteren en nog meer te werken vanuit de menselijke maat. DUO richt zich hierbij de komende jaren op de beweging naar publieke dienstverlener, waarbij menselijke maat en werken aan vertrouwen in de overheid centraal staan. We zijn voor de communicatie over de DUO-brede veranderingen op zoek naar een copywriter, die complexere teksten schrijft, waarin een scherpe vertaling van de kernboodschap uit het veranderverhaal qua boodschap en tone of voice op pakkende wijze vertaald wordt. En die daarnaast de creatieve tekstuele vertaling maakt naar campagne-uitingen, voor een campagne over de veranderingen die komend najaar van start gaat. Let op! dit betreft geen structurele inzet, maar op afroep. 

Aard van de relatie opdrachtgever - opdrachtnemer:


Je voert de opdracht uit in opdracht van de strategisch adviseur verandercommunicatie en de strategisch adviseur interne communicatie. Je bent op afroep beschikbaar.



Achtergrond opdracht:


We zijn op zoek naar een ervaren copywriter, met een strategische blik, die afstandelijke beleidstaal moeiteloos kan vertalen naar toegankelijke, empathische teksten. Daarnaast is de creatieve vertaling van de campagne naar ideeen voor campagneuitingen (o.m. pakkende headings) van belang. 



Harde-eisen:


• minimaal 4 jaar aantoonbaar succesvol in vergelijkbare opdrachten

• minimaal 4 jaar bewezen goed samen kunnen werken in multidisciplinaire teams

• minimaal 3 jaar ervaring met het ontwikkelen van campagnes

• minimaal 3 jaar ervaring met het vertalen van afstandelijke, complexe beleidstaal naar pakkende, empathische teksten

• ervaring met het consequent doorvoeren van een tone of voice

• HBO-niveau in de richting van Communicatie/Marketing/Journalistiek of de Schrijversvakschool

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten