Yacht Freelance

Freelance Senior Communicatieadviseur Woningbouwbeleid Min. BZK (ZZP)

Geplaatst 29 aug. 2024
Project ID: 9164771
Plaats
Den Haag, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 29 aug. 2024
Einde: 28 feb. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 4 sep. 2024 12:00

Opdrachtgever


Binnen het ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening is het Directoraat Volkshuisvesting en Bouwen (per 1 september) met vier directies (Wonen, Woningbouwbeleid, Woningbouwrealisatie en Bouwen en Energie) sterk en gezamenlijk werken aan de nationale Wonen bouwagenda. Het belang van wonen en woningbouw neemt steeds verder toe. In maatschappelijke en politieke discussies komen deze onderwerpen dan ook steeds prominenter naar voren.

Er ligt een grote opgave voor de directie Woningbouw: circa 1 miljoen woningen erbij tot en met 2030, het bouwen van tijdelijke woningen, het beter benutten van de huidige woningvoorraad en zorgen voor transformaties van bestaand vastgoed naar woningen. Het vormgeven van duidelijke processen en communicatie speelt een sleutelrol bij het over het voetlicht brengen van de inzet en het beleid, het creëren/vasthouden van draagvlak en het zichtbaar maken van de geboekte resultaten en het verbinden van diverse partijen en stakeholders die cruciaal zijn in het boeken van voortgang in de realisatie van deze woningen.

Opdrachtomschrijving


De wens is de grote woningbouwopgave met effectieve communicatie te stimuleren, faciliteren en te ondersteunen. Belangrijke onderwerpen hierbij zijn: landelijke en regionale versnellingstafels, voortgang realisatie woningbouw, monitoring, voorwaarden woningbouw, (kennis) netwerken.

Om deze werkzaamheden goed te kunnen verrichten en beleid goed te kunnen adviseren over de inzet van communicatie en bureaus aan te kunnen sturen, zoeken we een ervaren procesbegeleider/communicatieadviseur, met een goede pen, verbindende skills, die niet terugdeinst voor een complexe organisatie, kan organiseren, concreet is en levert en zich wil verdiepen in de wereld van de woningbouw. Je werkt intensief samen tussen de directies Woningbouwbeleid, Woningbouwrealisatie en de actieve communicatieteams binnen het ministerie Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening.

Je bent verantwoordelijk voor het maken van communicatieplannen, ondersteuning op proces en de uitvoering van communicatie;


  • Je bent verantwoordelijk voor de communicatie over een aantal dossiers uit de directie Woningbouw, met een focus op het vormgeven van regie op de volkshuisvesting, de landelijke versnellingstafel, de realisatie van afspraken, voortgang en versnelling van de woningbouw;

  • Je onderhoudt contacten met de collega’s van beleid, de communicatie-collega’s en bureaus;

  • Je verzorgt de inzet van diverse communicatiemiddelen op de dossiers / onderwerpen/ regelingen voor de woningbouwrealisatie en met name de landelijke en regionale versnellingstafels;

  • Je onderhoudt samen met projectmanager contacten met de stakeholders;

  • Je geeft mede vorm aan het proces;

  • Je bent verantwoordelijk voor het maken en bewaken van de planning en de uitvoering ervan.



Je brengt:


We zoeken een (communicatie)adviseur met de volgende achtergrond: ervaring met werken in complexe en dynamische context met hands-on mentaliteit.



Functie-eisen:


  • Je bent een teamplayer, die snel naar de essentie gaat, operationeel levert en zorgt dat zaken voor elkaar komen;

  • Je schakelt makkelijk en snel binnen de complexe omgeving binnen en buiten het ministerie en met andere mensen en partijen;

  • Je bent bij voorkeur bekend met het terrein van wonen, woningbouw en bent bekend met wat leeft bij de betrokken stakeholders. 

  • Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau;

  • Je hebt minimaal 6 jaar aantoonbare ervaring met het werken als communicatieadviseur;

  • Je hebt ervaring met organiseren en plannen van communicatie in een politiek bestuurlijke omgeving;

  • Je bent communicatief sterk, proactief en flexibel;

  • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend in schrift;

  • Je bent resultaatgericht, stressbestendig en proactief;

  • Je bent gericht op samenwerking.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten