Yacht Freelance

Freelance Senior Communicatieadviseur/Coördinator veranderaspecten en communicatie digitalisering Min. VWS (ZZP)

Geplaatst 24 jul. 2024
Project ID: 9162682
Plaats
Utrecht, Hybride
Uren
24 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 24 jan. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 29 jul. 2024 12:00

Opdrachtgever


Binnen VWS kom je te werken bij de directie ESTT. Zij verzorgt met haar secretariaten, bedrijfsbureau en MT de ondersteuning van de Tuchtcolleges voor de Gezondheidszorg, de Regionale Toetsingscommissies Euthanasie en de beoordelingscommissie Late Zwangerschapsafbreking en Levensbeëindiging bij Pasgeborenen & kinderen. De colleges en commissies zijn inhoudelijk onafhankelijk van de ministers van VWS en Justitie en Veiligheid



Project


De Tuchtcolleges voor de Gezondheidszorg gaan digitaliseren. Dit vergt veel van medewerkers en (externe) collegeleden. Ook van betrokkenen bij een klacht (klager en beklaagden). Stevige inzet op veranderstrategie en interne en externe communicatie is noodzakelijk. Het digitaliseringstraject loopt. Er is een stuurgroep, een projectleider, een werkgroep, een leverancier en interne en externe gebruikers. Dit is een deelproject.



Opdrachtomschrijving


De gevraagde coördinator is verantwoordelijkheid voor de interne en externe communicatiestrategie, maakt een plan van aanpak, ontwikkelt communicatieproducten en geeft uitvoering aan de gemaakte plannen. Tevens is de coördinator ervaren in verandermanagement. Hij of zij weet mensen te motiveren om mee te doen, signaleert zo nodig knelpunten voor of tijdens de implementatie en zorgt dat betrokkenen vertrouwen in het project hebben en houden. Het doel is een soepel lopende implementatie, waarbij alle betrokkenen maximaal voorbereid en geïnformeerd zijn.



Kennis, ervaring, competenties en vaardigheden


Benodigd is ervaring met verandermanagement en ervaring met (project)communicatie. Verder is nodig: affiniteit met digitalisering, affiniteit met de diverse doelgroepen. En is het nodig om makkelijk te kunnen schakelen tussen strategie en uitvoering en met de diverse doelgroepen, zowel intern als extern.



Eisen: (De eisen zijn knock-out criteria)


  • Je beschikt over WO werk- en denkniveau. 

  • Je beschikt over kennis van verandermanagement, inclusief communicatie.

  • Je hebt werkervaring op het gebied van verandertrajecten. 

  •  Je hebt ervaring met de implementatie van digitaliseringstrajecten.

  • Je hebt kennis van digitaliseringsprojecten.

  • Je hebt ervaring met projectcommunicatie.



Wensen:


  • Ervaring en/of affiniteit met de organisatie van de opdrachtgever



  • Graag ontvangen we een CV waaruit duidelijk blijkt dat je in ieder geval aan de harde eisen voldoet. Laat dit ook duidelijk naar voren komen in je motivatiebrief.

  • CV en motivatie in het Nederlands

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten