Yacht Freelance

Freelance Senior Adviseur beleidsuitvoering (ZZP)

Geplaatst 1 aug. 2024
Project ID: 9163237
Plaats
Groningen, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 2 sep. 2024
Einde: 28 feb. 2025
Tarief
67 - 87 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 18 aug. 2024 12:00

Achtergrond opdracht



Bij voorgenomen beleidswijzigingen werken DUO en het Ministerie van J&V in het voortraject intensief samen om te komen tot uitvoerbare wet- en regelgeving. Door de vroege betrokkenheid van jou als beleidsmedewerker van DUO worden verrassingen later in het traject voorkomen. Om te kunnen bepalen of nieuwe beleid uitvoerbaar, maakbaar en haalbaar is wordt door het ministerie van J&V om een uitvoeringstoets gevraagd. Als reactie op de formele uitvoeringstoets levert DUO een aanbiedingsbrief waarin jij een samenvatting geeft van de impact en de uitgevoerde analyse. In dit proces werk je intensief samen met de bedrijfsanalist en de diverse stakeholders binnen DUO. Je levert zo input aan het Ministerie van J&V op beoogde wijzigingen en je adviseert over aanstaande ontwikkelingen. Daarnaast houd je je bezig met het ondersteunen van de afdeling indien er uitvoeringsvraagstukken liggen die raken aan wet en regelgeving en opgesteld beleid. Daarmee draag je bij aan de voorbereiding en realisatie van beleid. Je doet dit in een dynamische omgeving: onze professionele eenheid is volop in beweging. Dit geeft jou de kans om te leren, ervaren, adviseren en vooral vernieuwen. En om goed onderwijs in Nederland mede mogelijk te maken.


Jouw rol:


Als adviseur beleidsuitvoering maak je de vertaalslag van door J&V vastgesteld beleid en wetgeving naar de uitvoering. Geef je uitleg over het opgestelde beleid aan de afdelingen die met de uitvoering belast zijn en beantwoord je vragen. Richting het ministerie geef je duidelijk aan of het beleid uitvoerbaar is, adviseer je hierin en maak je knelpunten in de uitvoering van het beleid bespreekbaar bij J&V. Je levert wetstechnische en beleidsmatige ondersteuning binnen de eenheid Inburgering. Dit doe je door kennis en informatie over te dragen, zowel mondeling als schriftelijk.



Ook analyseer en interpreteer je de wet- en regelgeving en adviseer je daarover. In overleggen met ketenpartners, Beleidsmedewerkers van opdrachtgevers, klantgroepen en klantorganisaties (zoals koepelorganisaties van scholen), vertegenwoordig jij DUO. Je volgt de beleidsontwikkelingen en bent aanspreekpunt als het gaat om beleidsontwikkelingen en wetstechnische vragen.



Je werkt samen in een team van max 5 andere beleidsadviseurs. Van de persoon wordt verwacht zelfstandig te kunnen werken op eigen dossiers, maar ook te kunnen bijspringen op dossiers van collega's indien nodig. Binnen het team is veel afstemming en wordt intensief samengewerkt. Verlenging van 2x 5 maanden is mogelijk! Deels thuiswerken en deels op kantoor Groningen.



Eisen:


  • WO werk en denk niveau Master juridische of bestuurskundige opleiding

  • Minimaal 3 jaar ervaring met begrijpen en toepassen van wet en regelgeving 

  • Minimaal 3 jaar ervaring in werkveld beleidsuitvoering

  • Minimaal 3 jaar ervaring in en juridische omgeving (liefst binnen de overheid)



 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten