Yacht Freelance

Freelance Security Data Engineer (ZZP)

Geplaatst 11 dec. 2023
Project ID: 9145832
Plaats
Amsterdam
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 11 jun. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 18 dec. 2023 01:00

Als CISO Security Data Engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van de gehele dataketen onderliggend aan de Security Watchtower. Je draagt zorg voor het analyseren, extraheren, transformeren en gestructureerd opslaan van data uit verschillende systemen welke als basis dienen voor Security Reporting over de securityprocessen en voor analytische doeleinden. We maken hiervoor maximaal gebruik van bestaande datalakes en infrastructuur.



Dit doe je door, op basis van verschillende technieken, de data geautomatiseerd op te halen uit de centrale security datalake en Service Orchestration, Automation and Response tooling waarbij je de nodige controles inregelt op basis van het security principe: (C)onfidentiality, (I)ntegrity, and (A)vailability. Als CISO Security Data Engineer heb je veel invloed op de wijze van inrichting. Je werkt dus veel met gevoelige, impactvolle informatie en bent in staat om hier op gepaste wijze mee om te gaan en vindt het leuk om hier ook extra maatregelen voor te nemen. De gehele organisatie, van operationeel tot aan de raad van bestuur, kan hiermee inzicht verkrijgen in de performance van de securityprocessen.



Als centraal security datalake maken we gebruik van Splunk voor analyses en om de nodige data automatisch te extraheren. Deze data wordt verwerkt in een separate datawarehouse op basis van Microsoft technologie. De benodigde ETL-oplossingen zijn op basis van Apache (NiFi/Hop). Versiebeheer is ingericht m.b.v. GIT. Voor het monitoren van de data pipelines maken we gebruik van een intern ontwikkelde applicatie.



Naast het technische aspect stem je met directe collega’s binnen de security community de doelstellingen, informatiebehoefte en requirements af voor het ophalen en integreren van de benodigde data en stem je af met de partijen van (beoogde) leverende partijen voor de nodige interfacing. Ook draag je zorg voor de nodige (technische) vastlegging van het werk dat we doen. Zo zorgen we ervoor dat cybersecurity over de gehele lijn van ons bedrijf tastbaar is.



Als professional schakel je rechtstreeks met jouw CISO-collega’s en security-minded collega’s binnen de organisatie en krijg je de kans om jezelf te verdiepen in de verschillende securityprocessen van CISO/het security werkveld.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten