Yacht Freelance

Freelance Projectmanager Data & Beheersing Forfaitair (ZZP)

Geplaatst 14 mrt. 2024
Project ID: 9152967
Plaats
Groningen
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 apr. 2024
Einde: 30 sep. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 18 mrt. 2024 12:00

Belangrijk: CV en motivatie graag in het Nederlands aanleveren.


De projectmanager heeft binnen het strategische gepositioneerde programma Forfaitaire Ontwikkelingen een brede verantwoordelijkheid. Kern aspect betreft het organiseren en faciliteren van inhoudelijke discussies met het oog op beleidsvorming en de vertaling hiervan naar beslisnotities op strategisch niveau.

Er wordt verwacht dat complexe analyses kunnen worden uitgevoerd en deze tot een inhoudelijk sterke uitwerking kunnen worden gebracht. Tegelijk moeten data-experts worden geleid en mee worden samengewerkt om ook daaruit de juiste informatie te destilleren en aan het papier toe te vertrouwen. De op te leveren stukken zijn van hoge kwaliteit; ze vormen de basis voor MT-stukken, bestuursstukken en SG-stukken.

Dat betekent een stevige verantwoordelijkheid, mede gezien het onderwerp van het programma en de impact daarvan op de burger én het IMG. De projectmanager weet als geen ander zijn stakeholders te vinden en te managen, is inhoudelijk sterk en betrokken en communicatief zeer vaardig.

De projectmanager rapporteert aan de programmamanager en kent in die verhouding ook een rol rond de beheersing van het programma (planning, monitoring, sturing).

Achtergrond opdracht.

Het IMG ontwerpt en ontwikkelt met regelmaat nieuwe regelingen ten behoeve van de burger en steeds gericht op andere vormen van schade veroorzaakt door mijnbouw of daaraan verwant. De forfaitaire ontwikkeling is een nieuwe daarin en sinds 2021 actief (voor aanvragers met een eerste melding).

De doorontwikkeling hiervan (incl. nieuwe forfaitaire regelingen) is belangrijk om steeds weer te blijven voldoen aan de wens van de burger en opvolging te geven aan de uitkomsten van de Parlementaire enquete Groningen. Het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren hiervan is een complexe en omvangrijke opdracht waar nadrukkelijke aandacht tot op het hoogste niveau voor is.



Eisen

  • Ervaring met beleidsontwikkeling > 3 jaar

  • Ervaring bij overheidsorganisaties >3 jaar

  • Ervaring met complexe analyses >3 jaar

  • Ervaring met beheersing van een project/programma (planning, monitoring, sturing) > 3 jaar

  • Relevante WO bachelor en master (sociaal/economisch, bestuurlijk, beleidsmatig, onderzoek)

  • Uitgebreide statistische kennis is een pré alsook de beheersing van data-analyse programma’s (SPSS, PowerBI, Excel)

  • Schrijfvaardigheid (beslisnotities in publieke sector)

  • affiniteit met de regio Groningen (pre)

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten