Yacht Freelance

Freelance Medior Communicatieadviseur min. VWS - Social Media (ZZP)

Geplaatst 16 aug. 2024
Project ID: 9164071
Plaats
Den Haag, Hybride
Uren
32 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 16 aug. 2024
Einde: 16 feb. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 21 aug. 2024 12:00

Opdrachtgever:

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Directie Patient en zorgordening, programma [Ont]Regel de Zorg.

VWS werkt aan een gezond, fit en veerkrachtig Nederland. Ruim 6.700 mensen zetten zich in voor goede en betaalbare zorg en ondersteuning, een gezonde levensstijl, voldoende beweging, (top)sportvoorzieningen en goede voeding. Ons werk is betekenisvol, wat maakt dat onze mensen hun baan écht leuk vinden. Dat zorgt voor een goede sfeer, waarbij je vrijheid hebt in je werk. We willen dat iedereen wordt gezien, gehoord en gewaardeerd in een veilige werkomgeving.

Het werk is nooit saai, want we moeten voortdurend vernieuwen en met oplossingen komen. Hierbij denken we niet alleen vanuit onszelf. We luisteren ook goed naar de mening van anderen. We vinden het daarom belangrijk dat jij jezelf kunt zijn en je mening durft te geven. Zo leren we van elkaar. Want we kunnen het niet alleen. We werken daarom samen met partners, andere ministeries, professionals uit de zorg en natuurlijk inwoners van Nederland.

Bij het beleidsdepartement van VWS werken ruim 2.000 mensen. Daarnaast werken nog eens 4.700 mensen bij de concernpartners van VWS. Zoals het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Nederlandse Sportraad en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Ook zijn we verantwoordelijk voor een aantal zelfstandige bestuursorganen. Zoals het Zorginstituut, de Dopingautoriteit en het College Beoordeling Geneesmiddelen.

Samen beter. Doe je mee?

Project

[Ont]Regel de Zorg is een programma van VWS. Sinds begin 2024 is de Regiegroep Aanpak Regeldruk actief. Zij hebben als doel: Administratieve handelingen daadwerkelijk verminderen, zodat hulpverleners in 2025 wekelijks 2 uur meer directe tijd kunnen besteden: 1 uur voor de patiënt en 1 uur voor de professional zelf. Hiervoor hebben alle partijen die lid zijn van de Regiegroep een plan gemaakt en zijn alle voorgenomen activiteiten opgenomen in een werkagenda. Twee speciaal gezanten zitten de Regiegroep voor en zijn de trekkers hiervan. Zij werken onafhankelijk en zelfstandig. De Regiegroep komt 1 keer per 6 weken bij elkaar. In september 2024 moeten de plannen van alle deelnemers zijn vastgesteld. Vanuit VWS is het programma [Ont]Regel de Zorg deelnemer van de Regiegroep.

Opdrachtomschrijving

De communicatiestrategie over regeldruk heeft tot doel impact zichtbaar te maken, belanghebbenden elkaar te laten te inspireren zelf actie te ondernemen en uitdagingen samen aan te gaan. De Regiegroep met de speciaal gezanten vervult hierin een belangrijke voortrekkers en aanjagende rol.

De (Medior) communicatieadviseur is verantwoordelijk voor de uitvoering van de communicatiestrategie voor wat betreft de regiegroep en speciaal gezanten door:

A.

  • beheer en moderatie van openbare en gesloten LinkedIn-groepen op een manier die de interactie aanjaagt -

  • productie van LinkedIn-content namens de gezanten

  • productie van content over de impact van eerdere regeldruk-maatregelen (succesvolle impact, als ook bottle necks)

  • helpen en stimuleren van deelnemers aan de regiegroep bij de productie van inspirerende content voor de LinkedIn-groepen en voor eigen social mediakanalen

B.

  • inventarisatie en productie van tools die deelnemers aan de regiegroep nodig hebben voor hun communicatie over de vermindering van regeldruk (bijvoorbeeld een presentatieformat voor bestuurders)

  • inventariseren en delen van goede voorbeelden die voortkomen uit de werkagenda van de regiegroep

  • aanjagen van communicatieadviseurs van deelnemers aan de regiegroep om met het onderwerp verminderen regeldruk aan de slag te gaan



Kennis, ervaring, competenties en vaardigheden:


  • HBO werk- en denk niveau;

  • 3 jaar ervaring in een (zelfstandige) communiatierol;

  • Ervaring met het maken van content (verhalen, korte posts, filmpjes etc.) en bedenken van interessante invalshoeken waarmee de lezer in de actiestand komt;

  • Ervaring met de inzet van sociale media om content te verspreiden;

  • Creativiteit om content te maken over de ontregelvoorbeelden die voortkomen uit de werkagenda;

  • Zelfstandig werken;

  • Gemakkelijk contact leggen;

  • Overtuigingskracht om anderen mee te krijgen in het (belang) van het onderwerp.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten