Yacht Freelance

Freelance Medior Adviseur Communicatie en Omgeving in Project Rivierklimaatpark (ZZP)

Geplaatst 18 dec. 2023
Project ID: 9146473
Plaats
Arnhem
Uren
18 Uur/week
Periode
1 jaar, 10 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 okt. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 2 jan. 2024 23:00

De adviseur omgeving die verantwoordelijk is voor de communicatie draagt zorg voor de continuïteit, kwaliteit en actualiteit van de actieve communicatie vanuit de programmaorganisatie van het Rivierklimaatpark IJsselpoort over het programma en over de deelgebieden. De communicatie is een essentieel onderdeel in het bereiken van de doelen van het Rivierklimaatpark IJsselpoort. Van de adviseur omgeving die verantwoordelijk is voor de communicatie wordt verwacht dat deze enerzijds (strategisch) adviseert en anderzijds zelf de (inhoudelijke) inhoud van de communicatieactiviteiten verzorgt. 

Voor de praktische uitwerking van de communicatieproducten (bijv. posters, magazine) heeft Rivierklimaatpark IJsselpoort een communicatiebureau die de uitvoering verzorgt. De adviseur omgeving die verantwoordelijk is voor de communicatie zal het communicatiebureau van projectinhoudelijke informatie voorzien en het communicatiebureau aansturen. Je bent de ‘linking pin’ tussen het communicatiebureau, de inhoudsdeskundigen van het programmateam en het ingenieursbureau dat het programma Rivierklimaatpark ondersteunt. 

Behalve voor communicatie kun je worden ingezet op andere taken binnen het omgevingsmanagement in het programma. Voorbeelden hiervan zijn het uitvoeren van stakeholdermanagement, bijdragen aan het opstellen van stakeholderanalyses, meedenken over de inrichting van de participatie en mede vorm geven aan de uitvoering er van. Hiermee help je de omgevingsmanagers en het team bij het behalen van het resultaat.

Het programma Rivierklimaatpark waar jij je op richt is omvangrijk, multidisciplinair en beeldbepalend. Ze kenmerken zich door een middelgrote technisch/veiligheid kritische component, een aanzienlijk bestuurlijk afbreukrisico en een duidelijke impact op de omgeving. Je geeft als onderdeel van het omgevingsteam mede vorm aan het omgevingsproces binnen het programma.

De werkzaamheden


Als adviseur omgeving die verantwoordelijk is voor de communicatie bestaat je basistaak uit het organiseren en uitvoering geven aan de (publieks-) communicatieopgave in het programma en deelgebieden op basis van een regelmatig te actualiseren communicatieplan.

Nadruk van de werkzaamheden ligt 60% op communicatie en 40% op Omgevingsmanagement. De adviseur omgeving die verantwoordelijk is voor de communicatie verricht meer specifiek de volgende werkzaamheden:

• Je stuurt actief het communicatiebureau voor de communicatiemiddelen aan, niet alleen inhoudelijk maar ook bewaak je afspraken (inhoud, proces en budget) van deze uitbesteding;

• Je schrijft en verstuurt de nieuwsbrieven. Daarvoor haal je actief informatie op bij de projectleiders en het programmateam.

• Je draagt zorg voor actualisatie van de website en bent in staat om zelfstandig de informatie intern op te halen en te verwerken tot publieksvriendelijke teksten.

• Je stuurt actief de subsidiebeschikking van de Gelderse Sportfederatie (GSF) en Cultuur Oost (CO) aan;

• Je werkt met het systeem LIOM waarin je de bestuurlijke afspraken vanuit het RKP verwerkt, zodat de bestuurders van RWS zijn geïnformeerd over de laatste stand van zaken;

• Je werkt met een systeem van RWS waarin website en de nieuwsbrief gemaakt wordt;

• Je beheert de algemene RKPIJ emailbox en verzorgt de afhandeling van (publieks)vragen;

• Je geeft actief sturing en regie aan de communicatie adviseurs van alle partners, doel is dat er eenduidigheid ontstaat in de communicatie-opgave en boodschap;

• Je helpt de Omgevingsmanagers bij hun werkzaamheden, en bent in staat concreet uitgewerkte adviezen en voorstellen te geven;

• Je legt verantwoording aan de Omgevingsmanager af, dit doe je door aan te geven waar je de gemaakte uren aan hebt besteed zodat RWS onderbouwd de uren kan betalen;

• Je gaat regelmatig bij de rolhouders en projectleiders langs om na te gaan of er nieuwswaardige ontwikkelingen zijn.



Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor: 

• Opstellen en regelmatige actualiseren van het (strategisch) communicatieplan en strategisch adviseren over (publieks-)communicatie in het programma en de afzonderlijke deelgebieden.

• Uitvoeren van de afspraken uit het (strategisch) communicatieplan die tot de verantwoordelijkheid van projectteam RKP horen. Productie en realisatie van communicatiemiddelen zoals benoemd in het communicatieplan (zoals o.a. het actualiseren van website, het actualiseren van communicatiekalender, het opstellen Q&A’s, het opstellen van nieuwsbrieven, het uitvoeren van online communicatie, het organiseren van informatiebijeenkomsten, excursies én rondleidingen)

• Aansturing en budgetbewaking bij communicatiebureau dat de middelen maakt.

• Voorbereiding, deelname en verslaglegging van maandelijks communicatieoverleg met de omgevingsmanager en de communicatieregisseur 

• Deelname aan omgevingsoverleg en het inbrengen van relevante communicatie zaken onder verantwoordelijkheid van omgevingsmanager.

• Voorbereiden, deelname en verslaglegging van kwartaaloverleg met de communicatieadviseurs van de betrokken partners

• Voorbereiden van persberichten in afstemming met communicatieregisseur en omgevingsmanager. 



Functie-eisen:


  • Je beschikt minimaal een HBO opleiding in de richting van Communicatie, journalistiek, bestuurskunde of vergelijkbaar

  • Je beschikt over minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van communicatie, waarbij omgevingscommunicatie van belang is

  • Je beschikt over kennis van (publieks-) communicatie, projecten in de planuitwerkingsfase, werken in de publieke sector, strategische omgevingsmanagement (SOM), participatie en stakeholdermanagement.

  • Je beschikt over ruime ervaring heeft met communicatie in gebiedsontwikkeling projecten

  • Uiteraard beschik je over een vlotte pen

  • Het is een pré wanneer je aantoonbare ervaring hebt met communicatie en de IPM-systematiek

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten