Yacht Freelance

Freelance Interne communicatieadviseur min. VWS (ZZP)

Geplaatst 7 aug. 2024
Project ID: 9163537
Plaats
Utrecht, Hybride
Uren
32 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 7 feb. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 12 aug. 2024 12:00

Opdrachtgever:


Bijna 11,5 miljoen mensen in Nederland gebruiken dagelijks medicijnen die voorgeschreven zijn door hun arts. En elk medicijn moet werkzaam, veilig en van goede kwaliteit zijn. Dit is kortweg waar de ruim 400 medewerkers van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) elke dag aan werken. Wij beoordelen of een medicijn een handelsvergunning krijgt en dus de markt op mag. Daarnaast houden we, na toelating op de markt, ook alle risico’s en bijwerkingen van een medicijn scherp in de gaten. Dit doen we voor de Nederlandse markt, maar we spelen ook een grote rol in de besluitvorming van internationale aanvragen via het Europese Geneesmiddelen Agentschap (EMA).



Team/omgeving/afdeling:


Vanaf begin september gaat onze interne communicatieadviseur voor vier maanden met zwangerschapsverlof. Voor deze periode zoeken wij daarom een collega die de rol van interne communicatieadviseur tijdelijk op zich wil nemen. Je komt terecht in een professioneel en gezellig corporate communicatieteam (10 personen), bestaande uit: woordvoerders/externe communicatieadviseurs en in- & externe contentspecialisten. Daarnaast verwelkomen we in september weer twee stagiaires. Samen met de junior contentspecialist vorm je een duo voor alle strategische, operationele én uitvoerende interne communicatie van het CBG.



Functieomschrijving Interne Communicatieadviseur:


Voor de periode van vier maanden ben jij dé interne communicatieadviseur als het gaat om twee belangrijke strategische (verander)trajecten binnen onze organisatie: de ontwikkeling van ons nieuwe geneesmiddelenbeoordelingssysteem én de implementatie (c.q. het doorleven) van ons nieuwe strategische businessplan.

Voor beide trajecten is de strategie op hoofdlijnen al uitgedacht. Aan jou de taak om deze naar eigen inzicht om te zetten in concrete plannen en acties. Het is dus echt een combinatierol waarbij je enerzijds de adviseur bent en anderzijds zelf aan de slag gaat met het schrijven van teksten en het creëren van content. Een leuke uitdaging, nietwaar?

Naast deze twee trajecten spelen er natuurlijk ook andere interne communicatievraagstukken binnen onze organisatie. Voor deze vraagstukken ben jij de sparringpartner van onze interne contentspecialist en ontwikkelen jullie samen eventuele content. Daarbij help je ook bij de organisatie van onze periodieke medewerkersbijeenkomsten en inspiratiesessie(s). Precies in de maanden dat je bij ons aan de slag gaat, werken we ook aan de tweede editie van ons interne magazine. Dit magazine wordt gemaakt voor én door medewerkers, waarbij ons communicatieteam in de lead is. Uiteraard ben jij onderdeel van het redactieteam en kan jij hier een waardevolle bijdrage aan leveren.



Kennis, ervaring, competenties en vaardigheden:


We zoeken een gezellige collega met lef. Iemand die daadkrachtig is, goed (en uiteraard weloverwogen) knopen kan doorhakken en er niet vies van is om zelf de handen uit de mouwen te steken. Dat vraagt dus om creativiteit, goede schrijfvaardigheden op meerdere niveaus en een ‘doen’-mentaliteit. Daarnaast komen goede plan & organisatie skills ook zeker goed van pas. Wat we nog meer verwachten?


  • Je hebt kennis van- en ervaring met strategische (interne) communicatie en verandercommunicatie. En met werken binnen grote projecten. Ervaring binnen de (rijks)overheid is handig, maar geen must.

  • Je bent bekend met het beheren van interne communicatiekanalen. Wij werken zelf met Sharepoint als intranet.

  • Je kunt goed schakelen tussen interne doelgroepen en weet voor elke doelgroep de juiste tone of voice te vinden.

  • Je hebt ervaring met het creëren van content.

  • Je beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie (communicatieadviseur)



  • Graag ontvangen we een CV waaruit duidelijk blijkt dat je in ieder geval aan de harde eisen voldoet. Laat dit ook duidelijk naar voren komen in je motivatiebrief.

  • CV en motivatie in het Nederlands

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten