Yacht Freelance

Freelance Informatie adviseur (ZZP)

Geplaatst 22 jul. 2024
Project ID: 9162507
Plaats
Groningen, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 19 jan. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 29 jul. 2024 12:00

Wij zijn op zoek naar een senior informatie adviseur die kan opereren in een complexe en dynamische omgeving. Denk jij dit te kunnen? Dan zijn wij op zoek naar jou!



Wat je onder andere van de functie kunt verwachten:


ICT en digitalisering wordt steeds bepalender voor de gemeente. Informatiemanagement speelt daarin een belangrijke rol. Jij bent samen met collega informatie adviseurs en de strategisch informatiemanager verantwoordelijk voor de advisering over de ontwikkeling van de informatievoorziening. Je hebt meerdere organisatieonderdelen in scope.

Daarnaast bereid je projecten voor om de gevraagde veranderingen door te voeren. De omgeving is zeer dynamisch, geen werkweek ziet er hetzelfde uit; en je werkt op verschillende locaties van de gemeente Groningen.



Afdeling Advies & Ondersteuning:


Jij werkt vanuit de afdeling Advies & Ondersteuning, onderdeel van de directie Informatie&Services. Als informatie adviseur ben je verantwoordelijk voor het adviseren over informatisering vraagstukken en je bereidt veranderingen voor zodat deze in projectvorm in uitvoering kunnen worden gebracht. Vanuit de strategische lijnen en visies adviseer je over mogelijke aanpassingen in de informatievoorziening. Het kan bijvoorbeeld gaan om een onderzoek van een deel van het applicatielandschap of een informatieketen. Of een advies over een aan te schaffen applicatie of om de implementatie daarvan. Om te kijken wat het best passend is in de organisatie betrek je de experts van Inkoop, security, informatiebeheer, privacy, architecten, etc. Daarbij stuur je op de voortgang en het resultaat.

Je werkt nauw samen met de strategisch informatiemanager, collega informatie adviseurs, de (externe) ICT leverancier en andere medewerkers binnen de directie I&S. Voor de uitoefening van je functie beschik je over goede communicatieve vaardigheden, heb je een hands on mentaliteit en weet je de belangen vanuit de business te matchen met ontwikkelingen op het vakgebied.



Waar je komt te werken:


Je maakt deel uit van het team informatie adviseurs en je werkt veel samen met strategisch informatiemanagement en functioneel beheer. Het team valt onder de directie I&S: één van de 16 directies binnen de gemeente Groningen.



Eisen:


  • HBO werk- en denkniveau

  • Minimaal drie jaren aantoonbare ervaring in de genoemde werkzaamheden

  • Bedrijfskundig inzicht

  • Helicopterview

  • Talent voor organiseren en plannen

  • Humor en volhardendheid


Daarnaast ben je proactief, beschik je over adviesvaardigheden, ben je overtuigend, administratief sterk en kan je goed netwerken en samenwerken.

DUTCH SPEAKING CANDIDATES ONLY!

Because all communication & documentation for this role is in Dutch we cannot and will not make any exceptions. If you don't speak Dutch (yet), please take a look at our other vacancies, Yacht has plenty of opportunities where English-speaking candidates are more than welcome to apply

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten