Yacht Freelance

Freelance Senior Consultant Adobe Analytics (ZZP)

Geplaatst 2 sep. 2024
Project ID: 9164991
Plaats
Utrecht, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
3 maanden
Start: 1 okt. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
0 - 110 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 6 sep. 2024 12:00

Graag een CV in met de volgende informatie:

  • Naam kandidaat

  • Geboortedatum

  • Woonplaats

  • Geplande vakanties binnen 3 maanden

  • Beschikbaar per

  • Uren per week

  • Nederlands sprekend

  • Ja/Nee op alle eisen en wensen



Opdrachtbeschrijving:

Binnen CDC is op dit moment nog onvoldoende kennis aanwezig om haar intranetsites zelfstandig succesvol te migreren van Matomo naar Adobe Webanalytics. Voor het migreren van haar Intranetsites wil CDC daarom gebruik maken van een externe organisatie welke als specialist aantoonbare ervaring heeft met het migreren van Matomo naar Adobe Webanalytics en het inrichten daarvan. De consultant is verantwoordelijk voor een succesvolle migratie naar Adobe Webanalytics. De migratie dient voor eind 2024 volledig te zijn afgerond. Tevens heeft de consultant de taak om de interne Webanalisten op te leiden, zodat deze daarna in staat zijn om toekomstige intranetsites zelfstandig in te richten in Adobe.

De verwachting is dat de inzet van één ervaren consultant voldoende is om deze taak uit te voeren. De volgende resultaten dienen binnen 3 tot 6 maanden te worden opgeleverd:

• Het migreren van de intranetsites van Matomo naar Webanalytics. Dit houdt in dat o.a. de tagmanager op de intranetsites dient te worden vervangen door de Adobe Webanalytics tag.

• Het opstellen van advies voor de inrichting van het dashboard bij de start van de migratie, goedgekeurd door de verantwoordelijke manager van CDC

• Het opstellen van een advies voor het inrichten van toekomstige dashboards. Het advies dient bij te dragen aan het realiseren van online doelstellingen en deze vanuit inzicht voortdurend te kunnen verbeteren. Daarbij is een randvoorwaarde dat bij de oplossingsrichting de beheersbaarheid van de omgeving is gewaarborgd Het advies dient goedgekeurd te worden door de verantwoordelijke manager van CDC.

• Het inrichten van de dashboards voor de intranetsites in samenspraak met de Belastingdienst en opleveren van bijbehorende werkinstructies.

• Het opleiden van maximaal 2 Webanalisten van CDC met het doel dat zij volledig zelfstandig dashboards kunnen beheren en ontwikkelen.



Achtergrondinformatie opdracht:

Binnen de Belastingdienst heeft in 2022 een traject plaatsgevonden voor het verwerven van een nieuwe moderne tool voor Webanalyses (voor het kunnen meten, analyseren en monitoren van gebruikersinteractie rondom de digitale content). Als resultaat van dit traject is Adobe Webanalytics rechtmatig verworven binnen de Belastingdienst. In deze aanbesteding is opgenomen dat Adobe Webanalytics in zal worden gezet van een groot deel van de Online- producten van de Belastingdienst. Het gaat hierbij om websites, apps, portalen, online formulieren en intranetsites van de Belastingdienst.

Binnen Corporate Dienst -Communicatie (CDC), waar nu nog Matomo als WebAnalyse tool wordt ingezet, dienen op korte termijn ook de intranetsites gemigreerd te zijn naar Adobe Webanalytics. CDC heeft ongeveer 40 intranet subsites. Die worden voor 1 oktober grotendeels gemigreerd naar 1 technische omgeving. Waarna er ongeveer nog 15 subsites overblijven.



Harde eisen:

  • Bestuurlijke informatica - Senior niveau

  • Heeft ruime bewezen ervaring met het implementeren van Adobe Analytics, als mede het succesvol inrichten en begeleiden van het migratieproces - 7jr

  • De consultant heeft ten minste bij 2 andere organisatie die qua omvang minimaal 60% van Belastingdienst zijn een dergelijke uitrol van Adobe Webanalytics begeleid. 2 referenties zijn gewenst

  • HBO/WO werk en denkniveau



Wensen:

De Consultant beschikt over organisatiesensitieve skills en is in staat medewerkers te overtuigen en mee te nemen/ te coachen in het migreren naar Adobe Analystics.

DUTCH SPEAKING CANDIDATES ONLY!

Because all communication & documentation for this role is in Dutch we cannot and will not make any exceptions. If you don't speak Dutch (yet), please take a look at our other vacancies, Yacht has plenty of opportunities where English-speaking candidates are more than welcome to apply

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten