Yacht Freelance

Freelance HR Adviseur Projecten (ZZP)

Geplaatst 3 sep. 2024
Project ID: 9165057
Plaats
Den Haag
Uren
36 Uur/week
Periode
3 maanden
Start: 16 sep. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
75 - 95 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 4 sep. 2024 08:00

Opdrachtgever

Als er iets misgaat in het contact met de overheid, helpen de Nationale ombudsman, de Kinderombudsman en de Veteranenombudsman je op weg. De ombudsmannen doen dat met meer dan 200 bevlogen professionals. Samen komen we op voor de belangen van burgers, kinderen en veteranen en helpen we overheden om hun dienstverlening te verbeteren. Daarnaast vragen de ombudsmannen ook regelmatig op eigen initiatief aandacht voor structurele problemen.


Project

Tijdelijke assistentie van de HR-afdeling om een aantal urgente (beleids)zaken op orde te helpen maken. Zie verder bij de opdrachtomschrijving.


Opdrachtomschrijving

De opdrachtomschrijving bestaat o.a. uit de volgende projectonderwerpen:

1. Opzetten Arbo-jaarplan 2025 in samenhang met RI&E en daar aan gekoppeld verzuimbeleid

– er zijn heldere doelen vastgesteld; – er zijn risico’s op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn (VGW) geïnventariseerd (door het uitvoeren van de RI&E: risico-inventarisatie en evaluatie), doelen geformuleerd, geoperationaliseerd in een Plan van Aanpak; – de verdeling van taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden op arbo-gebied is helder omschreven en bekend aan alle betrokkenen (dus schriftelijk en op naam); – de beschikbare middelen zijn vastgesteld: geld, faciliteiten, instrumenten, opleidingsmogelijkheden; – er zijn heldere procedures met betrekking tot overleg, besluitvorming, advies, informatieverstrekking en documentatie; – er zijn afspraken over de wijze waarop het gevoerde beleid geëvalueerd wordt; met evaluatie van het arbobeleid wordt bedoeld: nagaan wat er van de voorgenomen maatregelen (Plan van Aanpak) gerealiseerd is. Koppel daarna het verzuimbeleid aan de op te stellen RI&E en aan recente uitkomsten van trainingsessies o.l.v. Falke en Verbaan.


2. Procesmanagement HR-management

Opstellen matrix van afspraken tussen afdeling M&M (op HR gebied) en leidinggevenden. Waar is men wel/niet van. Welke verwachtingen mag men hebben. De matrix opzet (RACI model) omschrijft op overzichtelijke wijze de deelname van de diverse functionele rollen in het bedrijfsproces, bij het voltooien van taken of resultaten.


3. Onboarding (evaluatie, advies over aanpassing)

Evalueer de lopende onboarding aan de hand van hetgeen beschreven is en interviews met betrokkenen. Beschrijf aan de hand daarvan verbeter- of verandervoorstellen. Houd daarbij rekening met de behoeftes van verschillende directies en teams. Waarbij helder wordt welke acties we (op korte termijn) in kunnen zetten om een enigszins uniforme maar vooral goede onboarding te garanderen.


4. Beloningsbeleid

Bij de Rijksoverheid is al veel vastgesteld ten aanzien van belonen en attenties. Er moet een uitgewerkt voorstel komen waarin een nader beleidskader is opgenomen t.a.v. bijzondere beloningen voor functioneren en bijzondere prestaties. Verder moet het bestaande attentiebeleid een update krijgen. Inventariseer hiertoe de gebruikte extra-belonen mogelijkheden. Ontwikkel een kort beleidsadvies voor bijzondere beloningen en attenties.


Kennis, ervaring, competenties en vaardigheden


Je bent een ervaren (senior) HR adviseur. Je kan goed samenwerken en je vindt het leuk om te zaken te verbeteren. Snel en flexibel schakelen tussen verschillende onderwerpen en niveaus is voor jou geen probleem. Je bent een stevige, toegankelijke sparringpartner voor je directe HR-collega's. Je weet al snel wat er speelt in de organisatie zodat je advies aansluit bij wat nodig is. Om die reden ook ken je actuele wet- en regelgeving en volg je alles wat er speelt in het vakgebied.


Je bezit de volgende competenties

• Organisatiesensitiviteit

• Omgevingsbewust

• Samenwerken

• Overtuigingskracht

• Initiatief



Functie-eisen

  • Kandidaat beschikt over WO werk- en denkniveau.

  • Kandidaat beschikt over kennis van HR-projecten.

  • Heeft werkervaring bij de Rijksoverheid

  • Kandidaat heeft 5-7 jaar werkervaring als HR-adviseur in één of meer van de volgende projectonderwerpen:

    • Opzetten Arbo-jaarplan

    • Procesmanagement HR-management

    • Onboarding (evaluatie, advies over aanpassing)

    • Beloningsbeleid


De beloning voor deze opdracht is €95,- per uur.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten