Yacht Freelance

Freelance Contentspecialist (ZZP)

Geplaatst 2 feb. 2024
Project ID: 9149523
Plaats
Heerlen, Hybride
Uren
38 Uur/week
Periode
1 jaar
Start: z.s.m.
Einde: 3 feb. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 1 mrt. 2024 12:00

Content voor de belangrijkste communicatiekanalen van onze pensioenfondsen voorbereiden, publiceren en evalueren. Jij weet hoe jij de werkgeverscontacten van onze pensioenfondsen aanspreekt, activeert en bindt.



Onze pensioenfondsen staan aan de vooravond van een uitdagende tijd: de transitie naar het vernieuwde pensioenstelsel. Meer dan ooit is het belangrijk om werkgevers en hun werknemers (deelnemers) te informeren, activeren en de juiste voorlichting aan te bieden. Jij ontwikkelt content (van een script voor een video, uitnodigingen voor onze events, een nieuwsbericht over gewijzigde wetgeving, tot het schrijven van webteksten). Jij bent ook betrokken bij het ontwikkelen van een nieuwe website voor één van onze pensioenfondsen.

Jij maakt de complexe materie van pensioenen eenvoudig voor werkgevers en hun werknemers. Je werkt nauw samen met onze collega’s van Marketing & Communicatie en Werkgevers- & Sectorbediening. Als jij jouw vlotte pen en creativiteit laat zien, word je al snel succesvol in deze belangrijke functie binnen ons MarCom-team. 



Storytelling en contentmarketing zijn jou niet vreemd. Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op communicatiegebied. Gedreven door beschikbare data en onze doelstellingen ontwikkel je content. 



Dit wordt je functie

De afdeling Marketing & Communicatie van APG heeft als doel om pensioenfondsen te ontzorgen. We helpen hun deelnemers (vaak via werkgevers) meer grip te krijgen op hun pensioen en hun toekomstige financiële situatie. In deze uitdagende periode met de aanstaande transitie naar het vernieuwde pensioenstelsel, willen wij hét bureau zijn waar pensioenfondsen vanzelfsprekend naartoe gaan om hun deelnemers en werkgevers te bereiken en aan zich te verbinden. Daarvoor groeien we en zijn we op zoek naar een Contentspecialist. 

Als Contentspecialist (32-38 uur) ben jij verantwoordelijk voor het uitvoeren en evalueren van communicatieplannen. Jij schrijft en publiceert teksten, foto’s en video’s, begeleidt leveranciers en denkt na hoe jouw content het best te verspreiden richting onze doelgroepen: werkgeverscontacten van onze klanten (pensioenfondsen): ABP, bpfBOUW, PWRI, SPW, PFAB en BPF Schoonmaak. De rol bestaat voor het grootste deel uit uitvoerende werkzaamheden.

In een gemiddelde werkweek ben je vooral bezig met:

  • Vanuit een - mede door jou opgestelde – contentkalender, lever je klantgerichte content. Je initieert, schrijft, redigeert, optimaliseert en bewaakt onze content voor onder andere websites, e-mails, brieven en video’s. 

  • Je bent op de hoogte van de actualiteit en gebruikt dit als inspiratie voor het schrijven van artikelen, social mediaberichten en nieuwsbrieven.

  • Je werkt datagedreven: met testing- en analytics tools monitor en verbeter je content en zorg je dat de juiste boodschap op een goed moment wordt verzonden. 

  • Je plant en coördineert diverse contentprojecten op basis van de gestelde doelstellingen. Hierbij schakel je ook veel tussen afdelingen en hou je ze op de hoogte van de diverse projecten. Je stemt content af met stakeholders, denk aan juridisch- en pensioenspecialisten en onze collega’s van Werkgevers- en Sectorbediening. 

  • Je neemt deel aan agile teams en in het MarCom-team denk je mee over tactiekverbeteringen voor de uitvoering.


Het allerbelangrijkste: je houdt van schrijven en weet als geen ander hoe je doelgroepen aanspreekt. Je werkt efficiënt en nauwkeurig. Je werkt graag samen in een team, maar zeer zeker ben je ook zelfstandig.



Om succesvol van start te gaan in deze functie neem je mee:

  • Een afgeronde relevante HBO-opleiding, bijvoorbeeld communicatie, marketing, digitale media of journalistiek. 

  • Minimaal drie tot vijf jaar relevante werkervaring als contentspecialist, (web)redacteur of copywriter bij een grotere, complexe organisatie of marketing- en communicatiebureaus.

  • Je beschikt over creativiteit en weet hoe je jouw doelgroep met een vlotte pen kunt inspireren met pakkende (online) content. 

  • Je hebt ervaring met CMS en e-mailingsystemen

  • Je hebt kennis van Adobe Experience Manager (graag duidelijk aantonen in het CV of motivatiebrief)

  • Je bent proactief en maakt verbinding tussen verschillende interne stakeholders.

  • Je hebt overtuigingskracht: jij houdt je doel en de doelgroep voor ogen tijdens overleggen met verschillende stakeholders en kunt hen meenemen in jouw verhaal. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten