Yacht Freelance

Freelance Communicatiestrateeg Inclusieve Stad (ZZP)

Geplaatst 19 jan. 2024
Project ID: 9148322
Plaats
Tilburg, Hybride
Uren
32 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 19 jan. 2024
Einde: 19 jul. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 25 jan. 2024 12:00

In Tilburg doet iedereen mee en werken we intensief samen met inwoners en bedrijven. Dat gaat al goed, maar het kan altijd beter. Alles valt of staat met een scherpe analyse en een communicatiestrategie. Hier kom jij om de hoek kijken. Als strateeg bij de afdeling Communicatie zorg jij dat we de impact scherp krijgen die beleid heeft op de stad. 



Wat ga je doen?

Je gaat werken in een team van 4 strategen en de adviseur inwonerparticipatie. Iedere strateeg heeft een eigen aandachtsgebied Vitale Stad, Inclusieve Stad, Duurzame Stad en Samen en Dichtbij. Daarnaast zet je met het team communicatiestrategen de koers uit voor de realisatie van het bestuursakkoord. De vacature heeft primair betrekking op het aandachtsgebied Inclusieve Stad.


De rol van de communicatiestrateeg is 4-ledig:

1.   Inhoudelijke opgave 


Binnen je inhoudelijke opgave zorg je voor verbinding, overzicht en structuur zodat er één herkenbare communicatieve lijn- en strategie ontstaat en inhoudelijke dossiers onderling in verbinding komen te staan. Je zorgt ervoor dat de rol van de gemeente helder is. Je geeft richting aan het uitwerken van concrete opgaven en zorgt voor prioritering van de opgaven.

2.   Strategisch communicatieadvies


Voor complexe opgaven werk je strategische communicatie- en participatie adviezen uit. Kenmerkend aan deze opgaven is dat het doel niet altijd scherp is en de omgeving complex. Hiervoor zet je analyse-instrumenten in en geef je een strategisch advies en tactische handvatten. Belangrijk in de rol van Strateeg binnen Inclusieve Stad is de nauwe samenwerking / afstemming met de regio Hart van Brabant en Midden Brabant

3.   Coördinator agile communicatieteam


Als strateeg geef je sturing aan de inhoudelijke opgaven in onze agile (in de rol van ringleider van het agile team). Je knipt grotere opgaven op in concrete vragen waarmee een communicatieadviseur en/of -medeweker aan de slag gaat. Als ringleider werk je resultaatgericht met het hele team aan de communicatie-opgaven. 

4.   Strategie afdeling en visie op communicatie


Als strateeg lever je input voor het jaarplan communicatie. Je bent ook verantwoordelijk voor de uitvoering van een aantal van de projecten. Denk bijvoorbeeld aan investeren in inclusief taal- en beeldgebruik of onderzoeken hoe we gebiedsgerichte aanpak integreren in ons werk.

Je bent een inhoudelijk gedreven professional die ook buiten de lijnen van het communicatievak meedenkt.


Je hakt waar nodig knopen door en neemt de tijd om kritische vragen te stellen. Geen dag is hetzelfde en dus kun je snel schakelen tussen diverse onderwerpen op verschillende niveaus. Je bent een goede planner, maar kunt er ook tegen als die planning continu om aanpassing vraagt. Bij complexe zaken heb je het tempo namelijk niet altijd zelf in de hand.

Je voelt de flow in een bestuurlijke omgeving als de gemeente goed aan en beweegt mee met de laatste ontwikkelingen. Dit kan ook betekenen dat je even geduld moet hebben. Nieuwsgierig is een eigenschap die bij jou past en je durft initiatief te tonen.



Verder verwachten we dat je:

  • Beschikt over academisch denk- en werkniveau; 

  • Minimaal 7 jaar werkervaring hebt, waarvan 5 jaar op strategisch niveau in een complexe bestuurlijke omgeving;

  • Resultaatgericht bent en graag samenwerkt in een divers, complex krachtenveld;

  • Verbinding zoekt, interne en externe stakeholders enthousiast maakt en vertrouwen geeft;

  • Vaardig bent in het bouwen en onderhouden van netwerken;

  • Flexibel kunt opereren en tegelijkertijd koersvast bent; 

  • Overtuigingskracht hebt, energie geeft en humor hebt.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten