Yacht Freelance

Freelance Communicatieadviseur voor Bestuur en Organisatie (ZZP)

Geplaatst 25 jul. 2024
Project ID: 9162829
Plaats
Horst aan de Maas, Hybride
Uren
20 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 sep. 2024
Einde: 28 feb. 2025
Tarief
70 - 80 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 2 aug. 2024 12:00
  • start: 1 september

  • duur: 6 maanden (optie tot verlenging)

  • locatie: Horst a/d Maas

  • Range tarief: € 70 - € 80 per uur

  • I.v.m. vakantie worden cv's pas 5 augustus beoordeeld, gesprekken worden gepland in week 33



Wij zoeken een tijdelijke communicatieadviseur voor een bestuurder met de portefeuille 'Krachtig samen leven in een slagvaardige gemeente'. Thema's en projecten die vallen onder deze portefeuille zijn: participatiebeleid, subsidies, sport, cultureel erfgoed, maatschappelijk vastgoed en accommodaties, en financiën.



Dit zijn wij:

Samen met collega's zoek je continu naar manieren om de nieuwe rol van de overheid in de praktijk te brengen. Dat vraagt van de gemeente een houding waarin samenwerken en verbinden centraal staan. Intern én extern, met onze inwoners, verenigingen en bedrijven. Jij kunt daaraan bijdragen. Dit doe je binnen het communicatieteam, dat – samen met jou – bestaat uit 10 personen. Je directe collega’s zijn professionals die vak-innovatie belangrijk vinden en betrokken zijn bij Horst aan de Maas.



Dit ga je doen:

Bij ons ga je aan de slag met afwisselende en leuke communicatie-opdrachten. Jouw expertise is het adviseren van bestuur en organisatie. 

We zien in jou een stevige gesprekspartner, ondernemend en resultaatgericht. Je zoekt steeds de verbinding tussen organisatie, bestuur en de omgeving. Je weet wat er speelt in de samenleving en zet dat op de agenda van de collega’s en collegeleden. Je toetst de vraag van de collega’s en/ of bestuurders, onderzoekt het communicatievraagstuk en bepaalt oplossingen. Daarbij steek je ook zelf de handen uit de mouwen om deze oplossingen samen met je collega’s tot uitvoering te brengen.

Het vertalen van (complexe) politiek-bestuurlijke thema’s naar concrete en eenduidige strategieën en kernboodschappen geeft jou energie. Daarbij werk je in teamverband met collega’s in de organisatie. Je weet je op een proactieve en daadkrachtige manier te bewegen en jezelf staande te houden in een politiek-bestuurlijke omgeving. Het is voor ons belangrijk dat je de verhoudingen binnen het bestuur en in de gemeente kent. Bestuurders rekenen op jou. Je begeleidt ze bij het voorbereiden van (media)optredens, je en denkt mee over effectieve manieren om doelgroepen te bereiken en te betrekken.

Je maakt de gemeente naar buiten toe zichtbaar. Jij gaat graag mee naar gesprekken en overleggen met inwoners en ondernemers om te ervaren hoe ondernemend zij zijn. En om samen te onderzoeken waar de mogelijkheden voor participatie en communicatie liggen. Denk daarbij in kansen en stuur op mogelijkheden.



Functie-eisen:


  • Hbo werk- en denkniveau en communicatie gerelateerde opleiding;

  • Kennis over en ervaring met bestuurscommunicatie;

  • Affiniteit met en/of ervaring binnen de overheid is een pré. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten