Yacht Freelance

Freelance Communicatieadviseur RIVM afdeling LFI (ZZP)

Geplaatst 1 aug. 2024
Project ID: 9163233
Plaats
Bilthoven, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 sep. 2024
Einde: 4 jan. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 13 aug. 2024 12:00

Opdrachtgever


De Landelijke Functie Opschaling Infectieziektebestrijding (LFI) is een nieuwe crisisorganisatie binnen het RIVM. Bij een grote uitbraak van een infectieziekte die een landelijke aanpak vraagt, zorgt de crisisorganisatie LFI voor snelle opschaling en aansturing van de medisch-operationele processen, zoals testen en vaccineren. In dat geval stuurt de LFI - namens de minister van VWS - de 25 regionale GGD’en aan. Daarnaast voert de LFI de centrale regie bij de voorbereiding op grootschalige uitbraken van infectieziekten. De LFI staat onder leiding van een chef-staf en tijdens een infectieziektecrisis onder leiding van een directeur.

 Voor het communicatieteam van de LFI zijn we op zoek naar een allround communicatiemedewerker. Een deel van je werkzaamheden zullen intern gericht zijn (binnen de LFI). Ook zal je een deel van je werk meehelpen aan de implementatie van de deelfunctie opgeschaalde communicatie. Deze deelfunctie zorgt voor de gecoördineerde crisiscommunicatie over de uitvoering van medisch-operationele processen zodat de communicatie tijdens een (dreigende) pande eenduidig is. Dat doen we in samenwerking met de kernpartners van de LFI ( VWS, GGD’en GGD GHOR Nederland en overige onderdelen van het RIVM).



Jouw team


Je maakt als projectmedewerker deel uit van het communicatieteam van de crisisorganisatie. Het team bestaat op dit moment uit een senior adviseur/plv. coördinator en zal op korte termijn worden aangevuld met twee communicatiemedewerkers (junior/medior/senior). Je werkt daarnaast nauw samen met andere collega’s binnen de LFI en met communicatiemedewerkers van onze kernpartners: RIVM, GGD GHOR Nederland en het ministerie van VWS. De opdrachtgever is de chef-staf van de LFI.



Werkzaamheden:


  • Je geeft vorm aan communicatiemiddelen van de LFI volgens de huisstijl, waaronder de maandelijkse nieuwsbrief, uitnodigingen, infographics en presentaties

  • Je ondersteunt LFI-collega’s bij de vormgeving van hun presentaties en documenten voor externe doelgroepen

  • Je bewaakt de samenhang en consistentie in de communicatie over het programma, via de verschillende kanalen.

  • Je werkt mee aan de organisatie van webinars en bijeenkomsten; je maakt draaiboeken, planningen en overzichten, en je denkt mee over de inhoud

  • Je ondersteunt bij de organisatie en planning van interne en externe overleggen van het communicatieteam


Eisen:


  • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding in een relevant vakgebied.

  • Aantoonbare ervaring in vormgeving van communicatiemiddelen

  • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in het samenwerken binnen een communicatieteam

  • Affiniteit met crisisorganisaties en publieke gezondheid zijn een pré 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten