Yacht Freelance

Freelance Communicatieadviseur Interne Communicatie

Geplaatst 11 jan. 2024
Project ID: 9147750
Plaats
Horst
Uren
28 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 29 jan. 2024
Einde: 31 jul. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 19 jan. 2024 23:00

Binnen de gemeente Horst aan de Maas staan er aanzienlijke ontwikkelingen en projecten op de planning, die de nodige impact zullen hebben. Vooral op het gebied van interne communicatie is er behoefte aan extra aandacht. Daarom zoeken wij een tijdelijke collega die de rol van communicatieadviseur op zich neemt.



We zijn op zoek naar een ervaren communicatieadviseur die in staat is om de communicatie zo vorm te geven dat deze bijdraagt aan de doelstellingen van de veranderingen binnen de organisatie. Denk hierbij aan zaken als opgavengericht werken, de Wet Open Overheid (WOO), en de verbouwing van het gemeentehuis. Het uiteindelijke doel is om meer verbondenheid en betrokkenheid binnen de organisatie te creëren.



Als onze collega maak je deel uit van een hecht communicatieteam, waarbij je samenwerkt met collega's die verantwoordelijk zijn voor analyses en de communicatie-aanpak. Op basis van jouw strategisch communicatieadvies en een goed doordachte content-planning streven jullie naar het behalen van de interne communicatiedoelen. Ook stem je af met de communicatieadviseurs die gekoppeld zijn aan inhoudelijke portefeuilles en programma's van de gemeente, waarbij jullie samen kijken welke inhoudelijke thema's ook in de interne communicatie de juiste plek moeten krijgen.



Tevens onderhoud je contact met de gemeentesecretaris, de kwartiermaker voor organisatieontwikkeling, en de projectleider van de verbouwing en de WOO. In gezamenlijk overleg worden de prioriteiten bepaald, waarbij jouw rol als stevige sparringpartner essentieel is. Binnenkort worden bovendien de resultaten van het onderzoek naar de kwaliteit van de interne communicatie bekend. Hier liggen direct kansen om aan de slag te gaan. Samen met het team ga je aan de slag met de conclusies en aanbevelingen uit het onderzoek om de interne communicatie naar een hoger niveau te tillen.




Functie-eisen

  • HBO werk- en denk niveau;

  • Aantoonbare ervaring op het gebied van communicatie binnen gemeenten;

  • Een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling;

  • Je houdt van direct en duidelijk schrijven;

  • Het gebruik van digitale tools, social media en websites is voor jou een vanzelfsprekendheid.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten