Yacht Freelance

Freelance Communicatie Adviseur met Focus op Content Management (ZZP)

Geplaatst 15 jul. 2024
Project ID: 9162023
Plaats
Utrecht, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
7 maanden
Start: 1 aug. 2024
Einde: 28 feb. 2025
Tarief
70 - 85 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 18 jul. 2024 12:00
  • Belangrijk dat je voldoet aan alle harde eisen! Daarnaast zo goed mogelijk aan de wensen. (Deze moeten duidelijk terug te lezen zijn in je motivatie)

  • We ontvangen zowel een Motivatie als een CV, beide in het Nederlands. Anders word je afgewezen.

  • Max tarief voor deze functie is €85,-. Wordt alleen gegeven als je 100% voldoet aan de eisen en wensen/



Opdrachtomschrijving:


Het meewerken aan de uitvoering van de communicatiestrategie in kader van het GLB-Nationaal Strategisch Plan. Dit betreft de communicatieuitingen op verschillende manieren, in verschillende vormen en via diverse kanalen van de Regieorganisatie GLB maar ook in samenwerking met LNV, provincies en de RVO. De communicatiestrategie biedt een kapstok en handdvatten als referentie voor de communicatie en producten van het programma. Er moeten nu veel producten, in de brede betekenis en in vele vormen, worden gemaakt en ontwikkeld; nieuwsbrieven, artikelen op onder meer sociale kanalen, linkedinberichten in alle vormen communicatie rond conferenties, bijeenkomsten en webinars en nieuwe design en invulling van de website netwerk platteland. We staan open voor nieuwe ideën en middeln. Zo hebben we kennisclips gemaakt, blogs en animaties. Hier willen we mee doorgaan. We zoeken iemand met ervaring die ons adviseert maar zeker ook mee invult en maakt. De bredere communicatie rond het GLB bepalen samen met partners RVO, LNV en provincies, dus meewerken aan hun communicatieuitingen en eigen lijnen hierin. Hierin bewaken we de samenhang met het programma. Er is een werkgroep met provincies om e communicatie samen in te vullen. Hier moeten stappen in worden gezet. Dit vraagt ook organisatorisch vermogen.



Achtergrond opdracht:


Sinds 1 januari 2023 is het nieuwe GLB-Nationaal Strategisch Plan van start gegaan. Een nieuw programma dat in vergelijking met de voorgaande programmaperioden een kanteling heeft gemaakt van een vrijwel alleen financieel instrument naar een programma gericht op economische, ecologische en maatschappelijke doelstellingen. Het maakt daarmee onderdeel uit van een bredere transitie in de landbouw die in Nederland gaande is. Het nieuwe programma vraagt niet alleen veel communicatie en communicateproducten maar ook een overkoepelende strategie, als rationale van de communicatie, die bijdraagt aan een succesvolle implementatie van het GLB-NSP.



Organisatorische context:


Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wil boeren, tuinders en vissers perspectief bieden. Overal ter wereld staan de Nederlandse boeren en vissers bekend om goed, betaalbaar en veilig voedsel. Samen met alle betrokkenen wordt er gewerkt aan het herstel en behoud van Nederlandse natuur. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wil de internationale koppositie van de agrarische sector verstevigen, natuur en landbouw nog meer met elkaar verbinden en tegelijkertijd de economische positie van de boeren verbeteren.



Harde-eisen:


• minimaal 5 jaar werkervaring op WO/ HBO Niveau

• communicatiewetenschappen of een aanverwante studie. Dan wel door ervaring vanuit een andere wetenschappelijke of HBO opleiding.

• minimaal 4 jaar ervaring met communicatie advies en ervaring met content management

• minimaal 3 jaar ervaring met werken binnen de overheden

• minimaal 2 jaar ervaring met omgevings- en bestuurlijke sensitiviteit

• analytisch vermogen

• kennis van communicatiestrategieën en zeker ook content management.

Functiewensen:


• Kennis van Rijks en provinciale overheden

• Kennis, of in ieder geval affiniteit, met de landbouw en het platteland.

• De Regieorganisatie GLB mee kunnen nemen in de strategie maar vooral in deze fase de uitvoering.

• Collegiale samenwerking voorstaan.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten