Yacht Freelance

Freelance (Medior) Juridisch Beleidsadviseur (ZZP)

Geplaatst 19 jul. 2024
Project ID: 9162425
Plaats
Den Haag
Uren
36 Uur/week
Periode
5 maanden
Start: 1 aug. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
0 - 85 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 23 jul. 2024 12:00
  • Belangrijk dat je voldoet aan alle harde eisen en zo goed mogelijk aan de wensen.

  • We ontvangen graag heldere motivatie en CV, beide in het Nederlands


Voor het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn wij op zoek naar een een medior jurist met gedegen kennis van bestuursrecht (om het systeem van de WNT snel te kunnen begrijpen) en van subsidie- en staatssteunrecht. Kennis van de WNT is daarbij een pré.

 

Je komt te werken bij:

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, directie Macro-Economische Vraagstukken en Arbeidsmarkt, Afdeling Opleidingen en Juridische Beleidsadvies, Cluster Juridische Beleidsadvies.

 


Project

Voor de afdeling Opleidingen en Juridisch Beleidsadvies (OJB) van de directie Macro Economische Vraagstukken en Arbeidsmarkt (MEVA) van het ministerie van VWS zijn we op zoek naar een jurist die meedraait in het cluster Juridisch Beleidsadvies. Binnen dit cluster van vijf personen worden juridische adviezen opgesteld op de dossiers Wet Normering Topinkomens (WNT), subsidierecht en staatssteun.

 


Opdrachtomschrijving

Je adviseert je directe collega’s binnen de directie over uiteenlopende juridische vragen op het gebied van subsidierecht en staatssteun. Ook werk je mee aan de totstandkoming van beleid, wet - en regelgeving en de uitvoering daarvan op het gebied van de WNT. Je werkt mee aan besluiten op uitzonderingsverzoeken op de WNT in de zorgsector (evenals bezwaar- en beroepsprocedures die hieruit kunnen volgen). Tot slot beantwoordt je Kamervragen op het gebied van de WNT. Je krijgt begeleiding, maar kan ook al snel zelfstandig aan de slag met de beantwoording van concrete vragen.

Het is een opdracht tot eind 2024 met optie van 2x 3 maanden verlenging.


Wij zijn op zoek naar een medior jurist met gedegen kennis van bestuursrecht (om het systeem van de WNT snel te kunnen begrijpen) en van subsidie- en staatssteunrecht. Kennis van de WNT is daarbij een pré. Je bent analytisch sterk en kan hierdoor scherpe en bruikbare adviezen geven (schriftelijk en mondeling). Je bent een teamplayer en bereid om collega’s te helpen waar nodig.

 


Knock-out eisen

  • Een afgeronde WO opleiding Nederlands recht.

  • kennis van bestuursrecht (om het systeem van de WNT snel te kunnen begrijpen) en van subsidie- en staatssteunrecht binnen de (Rijks-)overheid. 

  • twee tot vijf jaar werkervaring op het gebied van juridische advisering.

 


! Bij versturen CV (en motivatiebrief) graag specifiek vermelden waaruit blijkt dat je aan bovenstaande knock-out criteria / harde eisen voldoet!

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten