Yacht Freelance

Freelance Woordvoerder (ZZP)

Geplaatst 8 jul. 2024
Project ID: 9161611
Plaats
Almere
Uren
36 Uur/week
Periode
5 maanden
Start: 12 aug. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 12 jul. 2024 12:00

Almere is een stad die meetelt! Met ongeveer 220.000 inwoners zijn we de achtste stad van Nederland en we groeien naar een stad van circa 350.000 inwoners. Dit brengt unieke uitdagingen met zich mee voor Almere. Als woordvoerder sta jij in direct contact met de bestuurders en heb je de kans om een verschil te maken in een ambitieuze stad die nooit verveelt.


Wat ga jij doen

Als woordvoerder van de gemeente Almere ondersteun je het stadsbestuur bij het bereiken en informeren van inwoners, journalisten en belanghebbenden over relevante onderwerpen. Concreet ga je aan de slag voor de onlangs aangetreden wethouder Paul Tang (PvdA), die verantwoordelijk is voor de portefeuille Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ontwikkeling en Sport. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de media op de portefeuille van de bestuurder. Je geeft de wethouder advies over de communicatie- en mediastrategie, ondersteunt en begeleidt de wethouder bij mediaoptredens, beantwoordt persvragen en verzorgt persberichten en andere communicatie. Samen met jouw collega's van het team woordvoering neem jij deel aan het perspiket.


Concrete voorbeelden van jouw werkzaamheden:

  • Adviseren over en voorbereiden van mediacontacten en interviews;

  • Opstellen en verspreiden van persberichten;

  • Adviseren en ondersteunen bij inzet social media door de wethouder;

  • Voorbereiden van openbare optredens van de wethouder;

  • Schakelen met journalisten en andere mediarelaties.

De gemeente Almere is een ambitieuze stad die groeit naar 350.000 inwoners. Als woordvoerder speel jij een belangrijke rol in het realiseren van de dromen en initiatieven van de inwoners. Jij werkt samen met inwoners, partners en maatschappelijke organisaties om de wensen van de stad te vertalen naar goede communicatie.

Collega aan het woord:

"Almere begon bij mij pas echt te leven toen ik hier kwam werken. De jongste stad van Nederland, met zoveel ruimte, natuur en water en tegelijkertijd bijzondere architectuur en veel stedelijke vernieuwing. Een stad vol pioniers, die de komende jaren doorgroeit tot een van de grotere steden van Nederland. Die enorme groei gaat gepaard met heel veel mooie kansen en uitdagingen. In het werk voor deze wethouder zie je deze ontwikkelingen dagelijks terug. Daarnaast heb je enorm geluk: de verschillende teams waarin je komt te werken bestaan uit hele fijne mensen, vol humor, warmte en bevlogenheid bij deze bijzondere stad. Een buitenkans dus!"



Functie-eisen

  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als woordvoerder van een wethouder in een complexe bestuurlijke omgeving, bij voorkeur in het publieke domein.

  • Jij hebt een brede, strategische blik en inlevingsvermogen in zowel de bestuurder als het proces tussen het college van burgemeester en wethouders, de gemeenteraad en de stad.

  • Evenwichtig, zelfbewust, kritisch en niet bang voor weerstand, dat ben jij;

  • Jij hebt een goed taalgevoel, bent inhoudelijk betrokken en straalt rust uit wanneer de druk oploopt;

  • Met een proactieve stijl van adviseren ben jij altijd op de hoogte van actuele maatschappelijke en politieke ontwikkelingen;

  • Je bent in staat snel een goed medianetwerk op te bouwen en hebt een goed gevoel voor en ervaring met de inzet van social media;

  • Jij beschikt daarnaast over een flexibele geest, een goed gevoel voor humor en een hands-on mentaliteit;

  • Stressbestendigheid is voor jou vanzelfsprekend en je blijft effectief werken, ook onder hoge werkdruk;

  • Het belang van de stad stel jij voorop en je zoekt altijd de samenwerking, vooral binnen de organisatie.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten