Yacht Freelance

Freelance Webredacteur Rijksportaal en Community (ZZP)

Geplaatst 25 jul. 2024
Project ID: 9162745
Plaats
Utrecht
Uren
32 Uur/week
Periode
5 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
50 - 70 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 29 jul. 2024 12:00

Kom jij het programma Open op Orde versterken? Wij zoeken een informatieadviseur met een hart voor kennis en informatie(management) die ervoor gaat zorgen dat de vele kennis aanwezig bij Rijkswaterstaat (RWS) goed blijft stromen. Momenteel wordt het intranet gebruikt voor het delen van kennis en informatie binnen RWS. Bij de overgang naar een volwaardig kennismanagementsysteem is een analyse op relevantie en actualiteit van de opgeslagen kennis op het intranet noodzakelijk, zodat er geen kennis verloren gaat bij de migratie naar het nieuwe kennismanagementsysteem. Dit doe je niet alleen, maar in samenwerking met kennishouders vanuit verschillende onderdelen in de organisatie. Zorg jij voor een goede analyse en begeleiding zodat onze mensen nog beter hun kennis en informatie kunnen delen en vinden?



Hoe jij bijdraagt in jouw rol

Zelden heeft een parlementair onderzoek tot zoveel impact geleid als de uitkomsten van de Parlementaire Ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag (POK). Het kabinet heeft daarom het programma ‘Open op Orde’ geïnitieerd en alle onderdelen van het Rijk opdracht gegeven om de noodzakelijke verbeteringen te realiseren. Deze opdracht geldt ook voor RWS.


Rijkswaterstaat is een informatie- en kennisintensieve organisatie. Naar aanleiding van de toeslagenaffaire wordt de informatiehuishouding (IHH) bij de rijksoverheid versneld op orde gebracht. Rijkswaterstaat heeft een programmateam ingericht en een actieplan opgeleverd met 36 projecten. Eén van deze projecten betreft het opzetten van een kennisplatform waarbij interne RWS kennis goed gedeeld en gevonden kan worden. En daar hebben wij jouw hulp bij nodig.

 


Concrete taken:

  • Vanuit jouw functie begeleid jij de afdelingen binnen RWS bij het structureren en waarderen van hun kennis. Dit ter voorbereiding op de migratie naar het Kennisplatform en het kunnen uit faseren van het oude intranet, wat inmiddels vervangen is door Rijksportaal. Je kunt hierbij denken aan de volgende taken:Het uitvoeren van contentanalyses op het kennis en Expertise onderdeel van het tijdelijk informatieplatform (oude intranet) en andere bronlocaties met als doel het kunnen aanleveren van opgeschoonde, relevante en actuele kenniscontent voor het nog te implementeren kennisplatform. Dit doe je zowel zelfstandig als wel in samenwerking met de organisatie.

  • Het bijdragen aan het opstellen van criteria voor de analyse van kenniscontent, dit in samenwerking en afstemming met de projectleider van het Kennisplatform, de klankbordgroep en de proceseigenaar van het kennismanagementproces.

  • Het opstellen van een plan van aanpak met bijbehorende mijlpalen voor het analyseren van de kenniscontent op het tijdelijk informatieplatform

  • Het inrichten van een monitoring voor de analyse van de kenniscontent.

  • Het analyseren van de kenniscontent op het tijdelijk informatieplatform binnen de hiervoor gestelde periode.

  • Het vinden en benaderen van de juiste contactpersonen in de organisatie voor het voorleggen van de analyse van de kenniscontent.

  • Het afstemmen van de analyse met de kennishouders, inclusief het geven van voorlichting over de gestelde criteria voor het kenmerken van kennis.

  • Input geven aan en sparren over de voortgang van de analyse voor het project borging intranet en het project kennisplatform.

  • Het inrichten van een Sharepoint omgeving voor het gebruik van interne documenten waarbij je adviseert over zaken zoals de mappenstructuur, navigatie en filtering.


Kennis is essentieel om dit werk te kunnen doen en in te spelen op toekomstige ontwikkelingen. Het gaat dan om het hebben van de juiste kennis op de juiste plaats en tijd en bij de juiste mensen. Hier kun jij een belangrijke bijdrage in leveren. Jij ziet de waarde in van kennis voor een organisatie en jij ziet het belang in van het op orde hebben van de organisatiehuishouding. 


Samen met de gebruikers en kennishouders komen tot een platform waar elke RWS’er binnen no time kennis kan vinden. Dat is waar jij blij van wordt.



Functie-eisen (motivatie toevoegen)

-Het is dan ook van belang dat je ervaring hebt met soortgelijke werkzaamheden binnen een grote complexe bestuurlijke organisatie.

-Daarnaast dien je te beschikken over een afgeronde HBO/ WO opleiding, ben je per augustus voor 32 uur/ week beschikbaar tot eind van het jaar en ben je bereid tenminste 1 à 2 dagen per week op de locatie Utrecht te werken.

-Motivatie toevoegen waaruit blijkt dat je aan soortgelijke werkzaamheden hebt voldaan in een vergelijkbare organisatie

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten