Yacht Freelance

Freelance Trajectmanager RWS (ZZP)

Geplaatst 25 jan. 2024
Project ID: 9148725
Plaats
Utrecht
Uren
12 Uur/week
Periode
11 maanden
Start: 5 feb. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
80 - 97 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 28 jan. 2024 12:00

Tienduizend medewerkers; hoe stel je die in staat om hun werk goed te kunnen doen? De afdeling  Corporate HRMO van Rijkswaterstaat (RWS), team Organisatie Gestuurde Mobiliteit, ondersteunt  het management hierbij op het vlak van complexe personele casuïstiek.  

Het team Organisatie Gestuurde Mobiliteit bestaat uit zeven trajectmanagers die worden ingezet op  complexe personele vraagstukken zowel binnen als buiten RWS. Als trajectmanager ben je  strategisch sparringpartner van directie en management . Na een zorgvuldige intake, adviseer en  voer je vervolgens regie in het vormgeven en uitvoeren van het traject om te komen tot een  oplossing bij complexe p-dossiers. Je adviseert het management bij acties gericht op uit- en  doorstroom, functioneringstrajecten en andere complexe personeelsdossiers waarbij de weg naar  de oplossing meestal niet alledaags is. Hierbij gaat het om het bepalen van de strategie per dossier  (waar wordt op ingezet, welk resultaat moet worden behaald, binnen welke kaders en binnen welke  termijn, met welke middelen).  

Binnen RWS adviseer je het management bij het in kaart brengen van gewenste oplossingen op  langere termijn gekoppeld aan de productie voor de medewerkers per afdeling, team en/of directie  in een continuïteitsplan. Hierbij houd je regie op het proces en de ingezette specialisten.  In jouw werkveld is een goede verbinding met de verschillende bedrijfsvoering specialisten dus  heel belangrijk. Denk hierbij aan inkoop, arbeids-juridisch, verzuim, financieel maar ook HRM,  bedrijfsmaatschappelijk werk, loopbaanadvies en recruitment. Binnen het team zijn verschillende  disciplines vertegenwoordigd die elkaar met kennis vanuit de eigen discipline aanvullen en  ondersteunen waar nodig. Je stemt je werkzaamheden af met de coördinator.



Wat neem je mee: 


Van jou als trajectmanager wordt verwacht dat je een belangrijke bijdrage levert aan het bereiken van resultaten. Je bent in staat om succesvolle en efficiënte oplossingen te vinden voor complexe  casuïstiek. Je bent analytisch sterk, resultaatgericht en je kunt goed met weerstand omgaan. Het  beschikken over up to date kennis van relevante wet- en regelgeving zoals de WNRA en een  aansprekend netwerk bij ABP-gelieerde organisaties is hierbij een must. 


Eisen:


  • Je beschikt aantoonbaar over een afgeronde HBO-opleiding;

  • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke adviesfunctie;

  • Je beschikt over aantoonbare ervaring met 2 relevante HRM expertises (bijvoorbeeld: re-integratie bij arbeidsongeschiktheid of  arbeidsjuridische dossiervorming).



Wensen


  • Kennis en ervaring met betrekking tot personele mobiliteit en het Van Werk Naar Werk (VWNW) beleid;

  • Je beschikt over een netwerk bij Rijksoverheidsorganisaties en daarbuiten;

  • Hierboven genoemde eisen en competenties dient middels van concrete voorbeelden duidelijk te blijken uit een motivatiebrief.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten