Yacht Freelance

Freelance Trainer/Coach Projectmatig Creëren (ZZP)

Geplaatst 23 jan. 2024
Project ID: 9148506
Plaats
Dordrecht
Uren
24 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 22 jan. 2024
Einde: 22 jul. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 29 jan. 2024 12:00

Ben jij een Trainer/Coach die warm wordt van het opleiden van project- en programmamanagers binnen een gemeente. Geeft het jou energie als medewerkers hun werk beter leren uitvoeren? Lees dan verder! Je waardeert Projectmatig Creëren (PMC) en je weet dat methoden alleen maar een hulpmiddel zijn.  

 


Wat ga je bij ons doen?  


De ambities van de gemeente Dordrecht zijn fors. Zowel in het fysiek domein als in het sociaal domein maken we grote stappen. Daarnaast zijn we ook bezig met het versterken van de interne organisatie en de bouw van een nieuw onderkomen voor een nieuw stadskantoor. Veel van de ontwikkelingen organiseren we in projecten en programma’s. De organisatie is hierdoor flink gegroeid. We willen graag dat onze werkmethode in projecten, projectmatig creëren, goed wordt toegepast. In de nieuwe rol van Trainer/Coach Projectmatig Creëren ga je nieuwe medewerkers coachen en opleiden. Het kunnen junior medewerkers zijn die na een opleiding bij ons starten, maar ook medior en senior projectmanagers die bijvoorbeeld nog geen gemeentelijke ervaring hebben of geen ervaring met PMC. Je werkt hierbij nauw samen met de teamleiders en de interne trainer.  

 


Waar kom je te werken?  


De Gemeente Dordrecht werkt samen met zes andere gemeenten in de Drechtsteden. Je komt te werken bij iPM (intergemeentelijk projectmanagement) in het cluster Management en Ondersteuning. Bij iPM werken circa 120 professionals (projectmanagers en -secretarissen) aan het realiseren van complexe, maatschappelijke en fysieke projecten. Ons werkveld is regionaal en wij opereren vanuit de standplaatsen Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Alblasserdam. 


Als Trainer/Coach Projectmatig Creëren ben je een stevige gesprekspartner voor onze medewerkers. Je weet hoe het is om te werken in een complexe ambtelijke en bestuurlijke omgeving met grote ambities. Medewerkers willen graag met je sparren. Je weet hoe je in de praktijk de instrumenten uit projectmatig creëren goed kunt toepassen. Je bent autonoom, enthousiast en energiek. Je weet hoe de hazen lopen binnen een gemeente, bent zakelijk ingesteld en een teamspeler. Je beschikt over een gezonde dosis inlevingsvermogen, organisatie-sensitiviteit en zelfreflectie. Je schakelt makkelijk en hebt overtuigingskracht.  



Wat neem je mee? 


  • WO werk- en denkniveau; 

  • Minimaal 3 jaar ervaring en ruime kennis van project- en/of programmamanagement bij een gemeente, waterschap of provincie; 

  • Minimaal 3 jaar ervaring als trainer of coach met projectmatig creëren. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten