Yacht Freelance

Freelance Tester KPN Zakelijke Markt IoT Webshop (ZZP)

Geplaatst 9 apr. 2024
Project ID: JOB-1314684
Plaats
Rotterdam, Hybride
Uren
32 Uur/week
Periode
1 maand
Start: 15 apr. 2024
Einde: 20 mei 2024
Tarief
70 - 96 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 10 apr. 2024 12:00

Omschrijving afdeling & team

Je komt te werken bij een van de snelst groeiende business units van KPN met een groei ambitie (en realisatie) van meer dan 10% per jaar. Samenwerking in een jong, proactief, en ambitieus team dat elkaar uitdaagt om er het maximale uit te halen. Met KPN IoT hebben wij impact op de maatschappij van vandaag en morgen. Wij geloven dat IoT in alle segmenten van de samenleving een verschil kan maken. Onze klanten nemen onze bewezen connectivity dienstverlening af, en we zijn als IoT Development volop bezig met de ontwikkeling van het KPN Things platform. Hiermee bieden wij onze klanten alles aan om waarde uit IoT te halen; van hardware en connectiviteit tot data management en applicaties. 

Doel van de functie/opdracht

Deze opdracht vereist een tester met een enige kennis van e-commerce systemen en de capaciteit om zelfstandig gedetailleerde testplannen te ontwikkelen en uit te voeren. De tester moet ook effectief kunnen communiceren en samenwerken met zowel interne teams als externe leveranciers om te zorgen dat de webshop voldoet aan alle gestelde eisen voor de livegang.

Het uitvoeren van een grondige test van de nieuwe KPN Zakelijke Markt IoT webshop, die onderdeel is van de generieke KPN webshop, om te verzekeren dat deze voldoet aan de gestelde requirements en klaar is voor livegang.


Team & Afdeling

  • Grootte afdeling: 40 personen

  • Gemiddelde leeftijd: 40 jaar

  • Gemiddeld opleidingsniveau: HBO+

  • Korte beschrijving afdeling (cultuur, mentaliteit, sfeer): Rotterdamse mentaliteit 

  • Job requirements to all suppliers



Kernverantwoordelijkheden:

·        Doorgronden van de functionele werking van de ZM IoT webshop op basis van de documentatie van de leverancier en het requirementsdocument.

·        Ontwikkelen van testscenario's en bijbehorende testcases op basis van de geprioriteerde requirementslijst (MoSCoW).

·        Uitvoeren van de testcases en documenteren van de resultaten in een Microsoft Excel overzicht, inclusief de verwachte en feitelijke uitkomsten, en aangeven of de test is geslaagd, niet geslaagd, of blokkerend is voor vervolgtests.

·        Geven van een functionele beoordeling van de severity van de testbevindingen, variërend van minor tot blocking voor livegang.

 

Werkzaamheden:

·        Bestuderen van de beschikbare documentatie om een diepgaand begrip van de webshopfunctionaliteiten te verkrijgen.

·        Opstellen van een gedetailleerd testplan inclusief scenario's en testcases die de gehele functionaliteit van de webshop dekken.

·        Testen van importfuncties voor klantdata, producten, en prijsafspraken, evenals de correctheid van de volledige productportfolio (inclusief tweetalige omschrijvingen, afbeeldingen, prijzen, en artikelnummers).

·        Verifiëren van de orderinlegprocessen voor IoT producten en de integratie met andere productorders, inclusief de correctheid van de fulfillmentprocessen en bijbehorende communicatie (zoals orderbevestigingen en track & trace codes).

·        Testen van specifieke IoT functionaliteiten zoals forecasts en het toewijzen van tariefplannen bij simkaartbestellingen.

·        Registreren van alle testcases en bevindingen als basis voor afstemming met de leverancier over welke bevindingen voor livegang opgelost moeten worden en het verkrijgen van een planning voor de overige bevindingen.


Samenwerking:

·        Nauw samenwerken met de projectmanager en het ontwikkelteam om de voortgang en bevindingen te bespreken.

·        Afstemmen met de leverancier over de testbevindingen en de noodzakelijke acties voor het oplossen van kritieke issues voor livegang.


Rapportage en Documentatie:

·        Ontwikkelen van een overzichtelijk Microsoft Excel document voor het registreren van testcases, stappen, verwachte en feitelijke uitkomsten, en de status van elke test (geslaagd, niet geslaagd, blokkerend).

·        Opstellen van een gedetailleerd testrapport met een overzicht van alle bevindingen, inclusief een functionele beoordeling van de severity van elke bevinding.

 


Vereiste Expertise en Vaardigheden (eisen)

·        Ervaring met het testen van webshops en het begrijpen van e-commerce processen.

·        Bekwaamheid in het gebruik van Microsoft Excel voor het documenteren van testresultaten.

·        Sterke analytische vaardigheden en aandacht voor detail.

·        Vermogen om functionele beoordelingen te geven over de impact van testbevindingen.

·        Goede communicatieve vaardigheden voor effectieve afstemming met teamleden en leveranciers.


Samenvatting

  • proces testen in webshop, gericht op de voorkant

  • testcases opstellen, testdata opstellen leverancier, testen webshop, verifieren webshop juist is ingericht

  • zelfstandig, binnen 1 week webshop eigen maken

  • must: ervaring e-commerce

  • must: NL taal spreken (alle documentatie in het Nederlands)

  • maandag kantoordag (must), deel van het team werkt ook op donderdag vanuit kantoor Rotterdam

  • z.s.m. starten

  • duur opdracht: 4-6 weken (voor juni afgerond)

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten