Yacht Freelance

Freelance Teamleider VTH (ZZP)

Geplaatst 8 aug. 2024
Project ID: 9163644
Plaats
Ouderkerk aan de Amstel, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
3 maanden
Start: 9 sep. 2024
Einde: 13 dec. 2024
Tarief
90 - 115 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 23 aug. 2024 12:00

Duo+ zoekt een gedreven en ervaren integrale teamleider voor het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving. Team VTH vormt samen met team Dagelijks Onderhoud en team Inrichting en Beheer de afdeling Buurt van Duo+. Deze afdeling voert werkzaamheden uit voor de gemeenten Uithoorn en Ouder-Amstel (samen ruim 46.000 inwoners). Team VT&H houdt zich hoofdzakelijk bezig met het behandelen van vergunningaanvragen (voor bouwplannen en voor de APV en bijzondere wetten), met toezicht en handhaving en de juridische procedures die daaruit kunnen volgen. Het team bestaat uit circa 30 medewerkers. Als teamleider VTH heb je aan de ene kant te maken met Duo+, de organisatie waar je in dienst bent, en aan de andere kant met onze opdrachtgevers: de gemeenten Uithoorn en Ouder-Amstel. Je zorgt dat de samenwerking met deze opdracht gevende gemeenten (ambtelijk en bestuurlijk) zo soepel mogelijk verloopt. Je begrijpt dat belangen af en toe kunnen botsen en dat kwesties vaak politiek gevoelig zijn. Je bent in staat om hiermee om te gaan en waar nodig grenzen af te bakenen.



Wat ga je doen?


Je bent het aanspreekpunt van het team VTH, bouwt een netwerk op en zorgt voor een goede samenwerking met de opdrachtgevende gemeenten. In deze functie ga je enerzijds proactief aan de slag met het verder professionaliseren van het team, de lopende processen, de dienstverlening en de samenwerking met de twee gemeenten. Het is een prioriteit om de inzet van externen te verminderen, door het werven (en behouden) van vaste medewerkers. Tevens is het belangrijk dat er meer data-gedreven gestuurd gaat worden: monitoren - analyseren -doorvoeren in teamplannen en de werkafspraken met onze opdrachtgevers. Daarnaast ga je de uitvoeringskracht vergroten: slimmer werken, effectiever zijn en waar mogelijk meer waarde toevoegen. Anderzijds geef je mede richting aan de toekomst van het team (organisatieontwikkeling). Je denkt mee over de vorm van het team: is deze vorm toekomstbestendig of moet het team anders ingericht/georganiseerd gaan worden. Uitdagingen genoeg dus!

De focus ligt daarnaast op het begeleiden en coachen van de medewerkers als individu en in teamverband en je helpt de medewerkers deskundig te worden op de inhoud. Je belegt verantwoordelijkheden in het team, maakt knelpunten bespreekbaar en je bent zo nodig (inhoudelijk) klankbord voor het team. De teamleider weet waarvoor hij staat en draagt dat ook uit. De medewerkers hebben behoefte aan een zichtbare, positieve en ‘steady’ teamleider, waarbij zij af en toe stoom kunnen afblazen als dat nodig is, waarbij je tegelijkertijd de rust en het overzicht behoudt en dit kunt overbrengen. Het is belangrijk dat je in staat bent om te focussen op de toekomst en het team hierin mee kunt nemen.

Verder zorg je als teamleider voor:


  • Adequate (vraaggerichte) uitvoering van de gesloten dienstverleningsovereenkomst met de gemeenten Uithoorn en Ouder-Amstel;

  • Monitoring, rapportage en periodiek overleg met de opdrachtgevende gemeenten over voortgang van reguliere werkzaamheden voor het team;

  • De levering van (complexe) inhoudelijke producten en diensten welke zijn toegewezen op grond van de gesloten dienstverleningsovereenkomst met de gemeenten;

  • Je stemt managementbesluiten af en vertaalt deze naar organisatorische taakvelden, processen en projecten;

  • Je bent verantwoordelijk voor de budgetten.

Als extra opdracht vraagt dit samenwerkingsverband of er goed kan gekeken worden hoeveel caseload binnenkomt en hoeveel wordt verwerkt. De organisatie qua verbinding zit aardig op de rit. De inhaalslag ligt bij de structuur. Ze zijn opzoek naar een vast werving. De opdracht is sowieso voor 3 maanden en verlenging is mogelijk zolang ze geen geschikt vast iemand hebben gevonden.


  • Graag ontvangen we een CV waaruit duidelijk blijkt dat je in ieder geval aan de harde eisen voldoet. Laat dit ook duidelijk naar voren komen in je motivatiebrief.

  • CV en motivatie in het Nederlands

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten