Yacht Freelance

Freelance Teamleider Vergunningen (ZZP)

Geplaatst 25 okt. 2024
Project ID: 9168620
Plaats
Weert
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 18 nov. 2024
Einde: 1 jun. 2025
Tarief
80 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 31 okt. 2024 12:00

Teamleider Vergunningen

Ben jij een teambouwer met passie voor het werkveld, ben je mensgericht en geef jij medewerkers de ruimte zich te ontwikkelen tot zelfstandig werkende professionals? Wil jij écht iets voor elkaar krijgen? Dan is deze opdracht iets voor jou!


We doen het samen!

Het team Vergunningen (ongeveer 20 collega’s) van de gemeente Weert is onderdeel van de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving. Wij zijn een enthousiaste afdeling die volop in beweging is. Samen met ongeveer 50 collega’s houden wij ons bezig met het verlenen van vergunningen, het beoordelen van meldingen, het houden van toezicht en daar waar nodig handhaven van vergunningen/meldingen. Ook houden wij ons bezig met toezicht en handhaving van de openbare ruimte. Deze taken zijn verdeeld over drie teams: team Vergunningen, team Toezicht en Handhaving en het Juristen-Beleidsteam. 


De gemeente Weert werkt samen met andere gemeenten in Noord- en Midden-Limburg in een regionale netwerk uitvoeringsdienst (RUD). Daarin werken wij samen als een Omgevingsdienst. Dit is een unieke situatie dat maakt dat wij onder andere integraal werken aan de voorbereidingen voor de Omgevingswet. 

Graag delen we onze expertise met jou en leren we van jouw frisse blik. En samen willen wij het verschil maken voor onze organisatie, onze collega’s en natuurlijk voor onze burgers, ondernemers en initiatiefnemers. 


Jij maakt het verschil door:

Als teamleider geef je leiding aan team Vergunningen bestaande uit de clusters bouwen, milieu en APV/Bijzondere Wetten. Samen werken aan Weert geeft jou energie. Vanuit ervaring en enthousiasme weet je anderen daar moeiteloos in mee te nemen. Je hebt een goede kijk op de ontwikkelingen op de diverse taakgebieden en weet deze te vertalen naar onze organisatie. Je monitort en borgt de behaalde resultaten. Je geeft medewerkers ruimte zich te ontwikkelen tot zelfstandig werkende professionals. Daarvoor coach je, faciliteer je en daag je de medewerkers uit. Van nature maak je verbinding en breng je medewerkers in beweging, zowel binnen het team als daarbuiten. Je bent aanspreekbaar én spreekt aan als dat nodig is. Zo maak jij het verschil!



We willen jou graag leren kennen als jij:

•  HBO/WO werk en denkniveau hebt.

•  Affiniteit en ervaring hebt met het werkveld van het team.


Daarnaast is het helemaal fijn als je:

•  Een mensgerichte en coachende leiderschapsstijl hebt.

•  Goed kan analyseren, proactief handelt en een brede kijk hebt op relevante beleidsterreinen.

•  Een teambouwer bent en weet mensen te enthousiasmeren en te motiveren.

•  Weet te fungeren als adviseur en sparringpartner voor portefeuillehouder(s) die verantwoordelijk zijn voor de betreffende beleidsterreinen.

•  Goed geïnformeerd bent over maatschappelijke en politieke omgevingsfactoren en je deze kennis effectief weet te benutten.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten