Yacht Freelance

Freelance Team Coach (ZZP)

Geplaatst 2 mei 2024
Project ID: 9156944
Plaats
Zoetermeer, Hybride
Uren
36 Uur/week
Periode
6 maanden
Start: 2 mei 2024
Einde: 2 nov. 2024
Tarief
60 - 80 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 5 mei 2024 12:00

De Team Coach begeleidt de teams binnen TDO Network in het bereiken of behouden van een succesvolle manier van (samen) werken.


Omschrijving afdeling en werkzaamheden

De afdeling Coaching & Development (C&D) van TDO Network heeft als missie: Networkers het beste uit zichzelf en elkaar te laten halen. Hiervoor hebben wij een team van 2 thema leads, 6 professional coaches en 20 team coaches (14 vast en 6 op tijdelijke basis). De afdeling Coaching & Development is een nieuwe afdeling binnen Network, die op 1 oktober 2023 officieel gestart is.

Dit betekent dat wij als afdeling zelf ook nog volop in ontwikkeling zijn, zowel in onze eigen samenwerking als vakinhoudelijk. De teamcoach werkt samen met collega (team)coaches binnen één van de units van Network. In dit geval Network Services. Je blijft teamcoach behorende bij de afdeling C&D en sluit aan bij alle updates en teamdagen van die afdeling. Je zorgt er met de collega's voor dat de teams binnen jouw aandachtsgebied de begeleiding krijgen die zij nodig hebben om hun productiviteit, volwassenheid én werkplezier te vergroten. Dit kan zijn op basis van specifieke teamcoachvragen, maar zeker ook vanuit een scrum master rol. Ook in de scrum master rol ligt de focus op het “laten groeien van het team” en op het faciliteren van de aanwezig zijnde scrum events.

Voorbeeld activiteiten:

Realiseren van teambuilding, uitvoer van scrum ook het leren van scrum aan teams en stakeholders, ondersteunen bij het vinden van een passende werkwijze/ manier van organiseren van het werk of wegnemen van problemen binnen het team of in de samenwerking met andere teams.

Samen met de collega's binnen Coaching & Development zorg je daarnaast voor het uitdragen van een manier van werken binnen Network die ons op een plezierige manier succesvol maakt. Wat brengt de ideale kandidaat mee? 



Must haves

• Seniore kennis en ervaring in teamcoaching

• Seniore en solide kennis van Agile werkvormen, waaronder absoluut de rol van scrum master

• Werk- en denkniveau op minimaal HBO niveau

• Werkervaring in een technische omgeving

• Begrijpen van ITontwikkelings processem (bijv: deployment strategie op code base uitgevoerd door meerdere teams, code versioning strategieen in GIT (DevOps tool)

• In staat mensen mee te krijgen: zowel op teamniveau als managementniveau vanuit de continuous improvement modus

• Observerend vermogen op teamgedrag en -volwassenheid



Nice to have

• Positieve, aanstekelijke energie, samenwerken is een van je waarden vanuit waar je vertrekt.

• Organisatiesensitieve, rustige persoonlijkheid

• Ervaring met on- en offshore teams

• Een goed network intern KPN om sneller impediments op te lossen

• Bevorderen van effectief samenwerken


Belangrijk: 2-3 dagen op kantoor en overig remote. Aanwezigheid op kantoor is met name op woensdag vereist! En daarnaast afhankelijk van behoefte van teams waarmee samengewerkt wordt.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten