Yacht Freelance

Freelance System Architect Object-LAN (ZZP)

Geplaatst 27 mrt. 2024
Project ID: 9153970
Plaats
Delft
Uren
36 Uur/week
Periode
2 jaren
Start: 1 mei 2024
Einde: 30 apr. 2026
Tarief
0 - 125 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 4 apr. 2024 17:00

De rol van System-Architect Object-LAN opereert hoofdzakelijk op het snijvlak tussen dit architectuur framework en de dienstencatalogus. Je draagt bij aan het vormgeven van het begrip "werken onder architectuur" en het daadwerkelijk toepassen daarvan, waaronder het ophalen van (architectuur)ontwikkelingen in andere domeinen. In het geval van de ontwikkeling van het bouwblok Object-LAN werk je nauw samen met het domein Verkeersmanagement. Je weet deze ontwikkelingen te vertalen in een system-architectuur die binnen de kaders van het architectuur framework invulling geeft aan de klantvragen. Tegelijkertijd zie je toe op het juist toepassen van het architectuur framework bij dienstontwikkelingen door onze sourcingspartner en grijp je tijdig en effectief in als daarvan afgeweken dreigt worden. In deze rol wordt van je verwacht dat je op het juiste abstractieniveau kunt opereren; je kunt met goede kennis van ICT-Netwerken en infrastructuurconcepten met alle partijen en specialismen samenwerken om de beste oplossing voor de interne klant te leveren. 

Ruim 5000 kilometer glasvezelnetwerk, duizenden actieve componenten als routers en switches. Dat is het IT-netwerk van Rijkswaterstaat. Als System Architect Object-LAN is dit jouw speelveld. Mede dankzij jouw architectuurrol beschikt de organisatie over de juiste technische oplossingen. Kom je ons helpen? Het werkveld van Rijkswaterstaat is uitermate breed en uitdagend gezien de huidige en toekomstig te verwachten ontwikkelingen: aanleg en renovaties van wegen, bruggen en sluizen, verder opschalen van automatisering langs de weg en het water. Zo werken we momenteel mee aan de ontwikkeling van het IA Bouwblok Object-LAN, het betreft hier het lokale netwerk (LAN) in of nabij de Rijkswaterstaat objecten zoals bruggen, tunnels en sluizen. Als afdeling CIV IRN (verantwoordelijk voor de IT-infrastructuur) doen we dat in opdracht van onze ontwikkelafdeling CIV OSR. Klantvragen vullen we in vanuit een dienstencatalogus. Deze diensten worden onder onze regie door een sourcingspartner ontwikkeld, geleverd en beheerd. Opdrachtgevers hebben elk een eigen interpretatie van eisen en wensen. De uitdaging is om deze te vertalen naar de standaard diensten en de ontwerpen te laten aansluiten op onze eigen richtlijnen en specificatie standaarden. Als een klantvraag niet ingevuld kan worden met de beschikbare diensten, kunnen we overwegen om iets te laten onderzoeken of ontwikkelen. In dat geval dien je een goede vertaling te kunnen maken van de functionele klantvraag naar een oplossingsrichting. De interne klant goed begrijpen is dan ook heel belangrijk, maar ook het samenwerken met leveranciers en ketenpartners. 



De ideale kandidaat voldoet aan de volgende eisen:

  • Minimaal een hbo-diploma in een relevante richting, bijvoorbeeld ICT of technische bedrijfskunde;   

  • Goede kennis van ICT-concepten (Netwerk en datacenter)            

  • Je weet wat een VPN is, wat een VLAN doet en wat belangrijk is binnen een WAN. Dat kun je ook in simpele taal uitleggen;

  • De kandidaat moet de Nederlandse taal beheersen in woord en geschrift.

  • CV graag in het Nederlands                     

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten